Na de knappe thuis zege op WHC vorige week, kwam voor KHC nu de lastige uitwedstrijd tegen titel kandidaat Flevo Boys uit Emmeloord.

KHC ging moeizaam van start en kwam direct onder grote druk te staan. Goed verdedigen en soms ook wat geluk hielden KHC in die fase in de wedstrijd. Ook doelman Justin Bruins verrichte enkele belangrijke reddingen. Na een kwartier voetballen kwam KHC onder de druk uit en kreeg het ook enkele malen kansjes om de score te openen. Oud KHC-er doelman Rodney Rosink stond daarbij enkele keren in de weg met prima reddingen. De snelle aanvaller van Flevo Boys Madih Doufikar die vorig jaar nog bij GoAhead Kampen voetbalde kreeg wat kansjes maar was in de afronding slordig en werd prima op de huid gezeten door Jarron de Lange. In de 33e minuut claimde al wat KHC was een strafschop, de razend snelle Romano Luhukay bracht de bal bij een uitbraak op rechts voor het doel, waar jongeling Mitchel Hooisma onderuit werd getrokken. Scheidsrechter Gert-Jan Beltman ontging dit spelmoment en liet doorspelen.

Even later een honderd procent kans voor Flevo Boys. Doufikar probeerde met een enorme pegel doelman Bruins te verschalken, maar met een uiterste krachtsinspanning wist deze de bal te stoppen. In de 41e minuut had KHC vervolgens de score kunnen openen maar een inzet van de Nooijer was te zacht om het verlaten doel van Rosink te vinden. KHC bereikte zo ongeschonden de rust tegen het technisch betere Flevo Boys en de wedstrijd kon nog alle kanten op. Na de thee weer een fanatiek aanvallend Flevo Boys, die maar geen gat kon slaan in de hardnekkig en stugge verdediging van KHC. Wat voor de rust nog goed uitpakte ging vervolgens mis KHC kon de druk niet houden. In de 64e minuut kwam Flevo Boys op 1-0 via een harde schuiver van grote afstand belande de bal in de rechter benedenhoek. Ook KHC kreeg nog een mogelijkheid via een vrijeschop net buiten het 16 metergebied. De harde inzet werd echter gestopt door doelman Rodney Rosink. KHC probeerde het nog wel even door de lange Durk van der Leest naar voren te sturen. Maar ook dat wou niet lukken vandaag. Flevo Boys liep in de slotfase nog uit tot 2-0 via een goed genomen vrijeschop van Madih Doufikar.

Resumerend: Een verdiende overwinning voor Flevo Boys dat een maatje te groot was vandaag. KHC is echter geen moment weg gespeeld, en met de van een blessure terug komende Karim Gabara kan het volgende week weer anders zijn.

Man van de wedstrijd – Nick Notrot

Dinsdagavond speelt KHC de volgende bekerwedstijd tegen oude bekende Hulzense Boys. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Weghorst.