KHC heeft geen vervolg kunnen geven aan de dadendracht van de laatste weken. Het begon nog wel zo goed, al vroeg in de wedstrijd leek KHC op voorsprong te komen.

De snelle Karim Gabara stuurde Brenn de Lange weg, maar helaas ging het in de afronding net niet goed. Vervolgens ontspon zich een zeer matige wedstrijd van beide kanten. In de 18e minuut nog weer een kans voor KHC. Karim Gabara stuurde met een snelle inworp Leroy Knol op weg, maar de vervolg actie was niet goed genoeg op de Nunspeetse doelman te verschalken. De doelman van Nunspeet kreeg in deze fase een gele kaart wegens het onbenullig weg trappen van de bal nadat de scheidsrechter had gefloten. Een kaart wat de doelman later in de wedstrijd duur kwam te staan. In het verdere vervolg van de 1e helft weinig kansen voor KHC het liep tegen de verhouding wel tegen een tegentreffer aan in de 25e minuut na foutief ingrijpen van de KHC defensie.

Na de thee een KHC dat probeerde meer druk te zetten, maar het spel was slordig en ook het bal tempo lag te laag om Nunspeet aan het wankelen te brengen. Nunspeet speelde ronduit slecht, maar KHC kon er onvoldoende tegenover brengen. Tot overmaat van werd er ook nog een keer rampzalig verdedigd, en wist Nunspeet de 2-0 op de borden te brengen. KHC leek een verloren wedstrijd te spelen, tot Brenn de lange in de 80e minuut via een individuele actie de aansluittreffer maakte. De Nunspeet doelman zette vervolgens de hele wedstrijd op de kop, door zeer onbenullig de bal weg te schieten richting veld 5 van Nunspeet. Commotie alom en een 2e gele kaart tot gevolg. De wedstrijd kreeg hierna een vervelend eind. KHC kwam er achter dat het te laat was begonnen met goed voetballen, en Nunspeet wilde niet meer voetballen en deed al het mogelijke om de overwinning over de streep te trekken. Jesse Betaze werd vervolgens nog weggezonden met een directe rode kaart nadat hij zich had losgerukt van een vasthoudende speler. Dit alles op advies van de neutrale assistent scheidsrechter, die hierin een slaande beweging had gezien.

Resumerend: Een bar slechte voetbalwedstrijd van beide kanten. KHC staat weer met beide benen op de grond na de eerste 3 overwinningen. Man van de wedstrijd – Nick Notrot

Volgende week maar weer scherper beginnen, en zorgen dat we de punten in Kampen houden. Dan speelt KHC dan thuis tegen Scherpenzeel op Sportpark De Venen waar de wedstrijd om 14.30 uur begint.