Nog nimmer werd een overwinning behaald in Vroomshoop, tegen de gelijknamige Vroomshoopse Boys.

Het zag er de 1e helft ook niet naar uit dat KHC punten zou gaan behalen, want het speelde verre van goed. Diverse spelers speelden te gehaast en met name de eind pass was onzuiver en belande te vaak in de voeten van de tegenstander. Buiten wat kleine kansjes voor KHC was het Vroomshoopse Boys dat de kansen kreeg.

Na balverlies werd het in de 8e minuut 1-0 en was invaller doelman Justin Bruins kansloos. In de 19e minuut was slordig balverlies in het centrum van de KHC verdediging bijna de inleiding tot 2-0, gelukkig voor KHC wist de aanvaller oog in oog met Bruins het net niet te vinden. KHC dat ver beneden zijn kunnen speelde kwam als herboren uit de kleedkamer voor de 2e helft. KHC kreeg direct al een enorme kans via Karim Gabara, maar zijn harde inzet belande tegen een tegenstander.

In de tegenaanval een kans voor Vroomshoopse Boys maar de prima spelende Joel Visscher wist de bal tot hoekschop te verwerken. KHC kwam in de 62e minuut op gelijke hoogte. De door Jeffrey de Nooijer genomen hoekschop werd prima in het doel gewerkt door Nick Notrot. Daarna werd er gewisseld bij KHC, Desly Goosen en Romana Luhukay werden ingebracht. De snelle Luhukay bleek een plaag voor de Vroomhoopse verdediging, en moeilijk af te stoppen. Dat gebeurde in de 71e minuut op een onreglementaire wijze op de rand van de 16 meter. Jeffrey de Nooijer poeierde de toegekende vrijeschop achter de doelman 1-2. Het verbouwereerde Vroomshoopse Boys ging haastig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook bijna in de 82e minuut werd een enorme poeier boven uit de hoek gehaald door doelman Justin Bruins. En ook ging een kopbal maar rakelings naast. In de snelle tegenaanval via Desley Goosen en Kevin Isidora werd de bal in blessuretijd voor het doel gebracht en hard in gekopt door de Nooijer die zijn 2e treffer liet optekenen.

Resumerend: Een geweldige overwinning voor KHC, al moet gezegd worden dat het de 1e helft belabberd voetbalde. Maar via een sterke 2e helft werden de punten meegenomen in de bus naar Kampen. De wedstrijd werd prima geleid door de jeugdige scheidsrechter Nick Wenneker ( 22) uit Vorden. KHC is door deze overwinning opgeklommen naar plaats 4 met 10 punten uit 5 wedstrijden en kent een prima start in de vermakelijke 1e klasse D.

Man van de wedstrijd: Jeffrey de Nooijer

Volgende week de thuiswedstrijd tegen het sterke SVZW dat thuis won van SDV Barneveld in een doelpunten rijke wedstrijd 5-3. Zou KHC net als vorig seizoen kunnen stunten tegen SVZW, zou maar zo kunnen. Toen wist het van een 1-3 achterstand terug te komen met een sterke eindsprint tot 4-3 winst. U kunt er bij zijn volgende week. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter van Dijk uit Dronten.