HomeNieuwsKHC wint oefenwedstrijd met 3-1 van IJVV

KHC wint oefenwedstrijd met 3-1 van IJVV

-

Klik op de player voor een fotoverslag wanneer deze niet start.

KHC heeft de eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Zaterdag stond de oefenwedstrijd tegen IJVV op het programma. Voor aanvang van de oefenwedstrijd tegen IJVV werd een minuut stilte in acht gehouden voor de mensen die KHC zijn ontvallen het in het seizoen 2020-2021.

KHC ging goed van start en was het 1e kwartier de bovenliggende partij in een niet al te beste 1e helft. De 1-0 kwam al vroeg in de wedstrijd. Leroy Knol wist Boaz Smit te bereiken, die met een prachtige lob de doelman wist te passeren.

Hierna was het IJVV die het initiatief nam en KHC de duimschroeven aandraaide. In de 31e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker na miscommunicatie in de KHC defensie 1-1.

Toch wist KHC voor rust weer op voorsprong te komen. In de 38e minuut weer een voorzet in een keer op de schoen genomen door wederom Boaz Smit die heel fraai scoorde 2-1.

Na de rust een beter KHC dat voetbalde in een andere bezetting. Het kreeg de nodige kansen en de IJsselmuidense sluitpost moest zijn kunnen tonen. KHC voerde de score nog op tot 3-1 middels een fraaie schuiver in de rechterbenedenhoek van Giorney Rojer.

In de slotfase nog een paar kansen. Durk van der Leest kopte rakelings naast en een harde inzet Maurice Vespignani belande in de handen van de doelman. Gescoord werd er niet meer in deze sportieve oefenwedstrijd. Prima geleid door arbiter Henk de Vries.

Resumerend: Ondanks 2 prachtige doelpunten was de 1e helft nog niet al te best. Na de rust ging het een stuk beter en was KHC de bovenliggende partij.

Volgende week begint de bekercompetitie. KHC start met een uitwedstrijd tegen Lelystad ’67. De wedstrijd in Lelystad op Sportpark Langezand begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E. de Gier uit Biddinghuizen.