Zaterdagmiddag j.l. moest er aangetreden worden in het kasteeldorp Renswoude tegen de gelijknamige voetbalvereniging. KHC dat de 1e ronde overleefde door de Valleivogels te verslaan, werd nu gekoppeld aan de vv Renswoude dat in de verlenging te sterk was voor Sparta Enschede dinsdagavond.

KHC dat nogal gehavend aan de start moest verschijnen wegens een aantal schorsingen ging wat schoorvoetend van start. Het kreeg het met name in de 15 minuten moeilijk, maar gooide hierna de schroom van zich af. In de 3e minuut al de 1e kans voor Renswoude, Durk van der Leest speelde de bal wat te zacht richting doelman Demi Loet-Loetoer die handelend moest ingrijpen. In de 7e minuut een kansje voor KHC, Kevin Isidora speelde de bal richting Ronald Arends die over kopte. In de 10e minuut mocht een aanvaller van Rensoude op randje buitenspel doorgaan en kwam KHC op een 1-0 achterstand.

In de 17e minuut mocht KHC aanleggen voor een vrijeschop op 25 meter afstand van het doel. De harde inzet van Jeffrey de Nooijer werd tot hoekschop verwerkt door de sluitpost van Renswoude. Renswoude dat in die fase knoeide met de kansen, kreeg in het vervolg de tegenstreffer om de oren. Ibrahim Tuncer plaatste van uit een hoekschop de bal voor het doel, en in het vervolg was het Good Old Ronald Arends die de bal in het doel werkte in de 28e minuut van de wedstrijd. Een gouden doelpunt van KHC, want Renswoude was aangeslagen. Even later had Tuncer KHC op voorsprong kunnen brengen, maar het aluminium stond zoals zo vaak dit seizoen in de weg. Over en weer vervolgens nog wat kansen, en in de slotfase van de 1e helft nog een geweldige redding van uitblinker doelman Demi loet-loetoer die een inzet boven uit de hoek ranselde. Na de rust werd het een slijtage slag op het snikhete kunstgrasveld. De krachten namen af maar KHC bleef uiterst gegroepeerd voetballen grotendeel achter de bal. In de counter was KHC vervolgens heel gevaarlijk wat resulteerde in de winnende treffer van invaller Nick van der Meer die met een prachtige lob doel trof. De jeugdige speler uit het 2e elftal was hiermee matchwinner. Hierna nog enkele eigenlijk niet te missen kansen voor Kevin Olaria en Jeffrey de Nooijer, maar de hitte zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld.

Resumerend: Een geweldige prestatie van KHC dat met vele invallers moest aantreden zaterdagmiddag. Gezegd moet worden dat de invallers het prima hebben gedaan, met name Good Old Ronald Arends verdient een grote pluim. Het doelpunt in de 28e minuut van de 110 kg wegende reus kwam op het juiste moment voor KHC en was bepalend. KHC heeft door deze overwinning een basis gelegd voor een langer verblijf in de 1e klasse. Toch en dat is de equipe van Oosterhaar wel toevertrouwd zal het moeten waken voor onderschatting wat immers het is weer gewoon een wedstrijd.

Zaterdag a.s. speelt KHC de return tegen vv Renswouden op sportpart De Venen. Het is op dit moment nog onbekend hoe laat de wedstrijd begint. Op het sportpark staat een groot jeugdtoernooi gepland waar de organisatie een jaar mee bezig is geweest. Het bestuur van KHC probeert de wedstrijd naar 18.00 uur te krijgen. Maandag volgt verdere berichtgeving.