KHC wint verdient van Marum

613

Na een turbulente week, met het terugtrekken van het eerste elftal van Jubbega uit de competitie, heeft KHC eindelijk weer punten weten te pakken. KHC kampte met vijf opeenvolgende wedstrijden vol tegenslagen en het was hoog tijd om weer op de rails te komen. De tegenstander van vandaag, Marum, had echter een nog slechtere reeks achter de rug.

De wedstrijd begon moeizaam, hoewel KHC de dominante partij was, liet het kansen liggen. Al in de derde minuut kreeg Burak Alp een kans, maar zijn schot werd gestopt door de doelman van Marum. Marum kreeg vervolgens zijn eerste kans in een counter. KHC raakte verstrikt in het spel van de tegenstander en verzuimde kansen te benutten. Jonathan van Marle en Burak Alp waren beiden dicht bij een treffer, maar slaagden er niet in te scoren. In de 21e minuut kwam Burak Alp alleen voor de doelman, maar zijn inzet belandde tegen de paal. KHC kreeg nog meer kansen, maar ook Marum was gevaarlijk. Gelukkig voor KHC ging een kans van Marum in de 34e minuut net naast. Ruststand: 0-0.

Na de rust verbeterde het spel. Het tempo werd opgevoerd en het wachten was op de eerste goal. In de 66e minuut kwam KHC op voorsprong dankzij een fraaie kopbal van Jonathan van Marle. Leroy Knol miste daarna een kans op 0-2, maar even later lukte het toch via een schot van Knol. De overwinning leek binnen handbereik, maar een moment van onoplettendheid leidde tot de 1-2 van Marum. Gelukkig wist Burak Alp de score op te voeren tot 1-3, wat tevens de einduitslag betekende.

Benieuwd naar de Kamper sportuitslagen van vandaag en gisteren? Hier vind je alles op een rijtje.

Foto’s: John Zoetebier