Binnenkort ook kievietsbloemen in Kampen ?

Kampenaren op zoek naar de wilde kievietsbloem

Wilsum het fotogenieke en karakteristieke dorp aan de IJssel staat niet alleen bekend om z’n ooievaars en prachtige uitzichten, ook de jaarlijks weelderig bloeiende kievietsbloemen trekken veel bezoekers naar het dorp.

2016-04-14 21.42.16De afgelopen week werden de eerste berichten zichtbaar dat in Wilsum de kievietsbloemen weer bloeiden, echter.. met een beetje geluk bloeien deze bloemen binnen een paar jaar ook op grote schaal in Kampen. De redactie van Kampenonline werd namelijk getipt dat Jaron Klooster in het gras bij de Pieter Zandt scholengemeenschap aan de Kamper Straatweg zowaar een bloeiende ‘wilde’ kievietsbloem vond. Volgens de trotse moeder een bijzondere vondst omdat deze (beschermde) bloemen in deze regio inderdaad (op grote schaal) alleen in Wilsum bloeien.

Navraag bij kievietsbloemen-kenner Mascha Heldoorn van dorpsbelangen Wilsum leert ons dat dit inderdaad het geval is: “Bij mijn weten bloeien ze alleen in Wilsum, ik weet dat ze ook in Zwolle op sommige plekjes langs de gracht staan, maar dat zijn gekweekte bloemen en dus niet de wilde variant zoals wij die kennen.”

Update: Gisteravond werd de redactie van Kampenonline benaderd door Dhr. van Putten. Hij maakte de onderstaande foto’s bij ‘Onze Tuin’

kievietsbloem2

kievietsbloem1

Foto’s: Dries van Putten

Update 2: Het lijkt er op of heel Kampen op zoek is naar de kievietsbloem. Ook bij Jachthaven de Riette werd de wilde kievietsbloem gespot door Mevr. Zandbergen. Zei stuurde ons de onderstaande foto toe.

kievietsbloem 3