Kind overleden door shovel ongeval

Kamperveen – Aan de Dompeweg in Kamperveen is donderdagmiddag een kind van 10 jaar aan zijn verwondingen overleden nadat hij was overreden door een klein model shovel.

ambulanceDe politie heeft zojuist bekend gemaakt dat het kind op de plek van het ongeval aan zijn verwondingen is overleden.

Vrijwel direct nadat de eerste hulpdiensten ter plekke kwamen bleek dat het hier om een zeer ernstig ongeval ging en hulp niet meer zou baten, waardoor de brandweer en de inmiddels opgeroepen traumahelikopter weer werden gecanceld. Wel werd voor onderzoek direct het Verkeers Ongevallen Analyse Team (VOA) en een forensisch arts ter plaatse geroepen. Op dit moment is echter nog niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

update:
De 10-jarige jongen uit de gemeente Kampen was samen met zijn vriend, een jongen uit Zwolle, aan het spelen bij de boerderij. De vriend reed op een klein model shovel en de 10-jarige jongen reed op een fiets. Door nog onbekende oorzaak is de 10-jarige jongen met de fiets tegen/onder de shovel gekomen.