Kleemanspontje: ‘Tot ie zinkt?’

Ingezonden bericht:

“Moet er een maximum komen voor het aantal passagiers op het Kleemanspontje?” Dat vraagt een ongeruste inwoner aan Gemeente Belang Kampen. Het had niet veel gescheeld of hij werd op het pontje ingesloten door 2 toeristen en een peloton wielrenners met groepsgedrag. Want waarom eenrichtingsverkeer instellen voor voetgangers op de Stadsbrug terwijl er geen maximaal aantal personen geregeld is op de voetveerponten, vraagt hij zich af.

Hijgende, sportende mensen met wie je al wat langer staat te wachten op de veerpont. Mensen met wie je hutjemutje op die veerpont meerdere minuten moet doorbrengen. Mensen die je bij een bron- en contactonderzoek niet zou kunnen aanwijzen. En dan op de stadsbrug de voetgangers dwingen om van een zijde gebruik te maken. Dat is niet uit te leggen, vind de inwoner. GBK is het daarmee eens.

“Met 10 personen op het Kleemanspontje kan een beetje verouderd zijn. Zeker wanneer je door gestalde rijwielen dan niet altijd op een theoretisch optimale veilige plek kunt gaan staan. De houding van de groep met groepsgedrag was “tot ‘ie zinkt”, maar er werd op geen enkele wijze druk op mij uitgeoefend om er als laatste ook op te komen. Geen druk, geen commentaar, geen contact, geen bordje, geen aanwijzing. Maar de buitenlandse toeristen werden ook niet aangemoedigd om even te wachten”, aldus de inwoner.

Daarom doet GBK, namens deze en ongetwijfeld veel andere inwoners van onze gemeente een oproep aan burgemeester Koelewijn: burgemeester, kan die coronaregel eenrichtingverkeer op de stadsbrug vandaag worden ingetrokken?

1 Comment

  1. Hallo,
    Diezelfde mensen op het pontje komen ook langs het grasveld ter hoogte van camping Seveningen,daar liggen als het mooi weer is zeker 300 mensen,waar wel nu een groot bord staat met maatregelen op vermeld.Daar houden de meesten zich ook niet aan,daar word als dank een hoop troep achter gelaten.
    Ook word er daar veel drank en drugs gebruikt.
    Dat zien ook de toeristische fietsers ook,die spreken hier ook schande van.
    Met dank aan de komst van het Hanzepaveljoen voor onze welgestelden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*