Kleindiervereniging Kampen & Omstreken houdt jongdierendag.

KKO2 Op zaterdag 30 augustus 2014 is het weer zover. De kleindiervereniging Kampen & Omstreken houdt dan haar jaarlijkse jongdierendag.

De Kleindiervereniging Kampen & Omstreken (ze bestaan al sinds 1918) organiseert ieder jaar weer een zogenaamde jongdierendag. Tijdens deze dag laten de fokkers hun jonge, in 2014 gefokte dieren keuren door ervaren keurmeesters. Vanaf 09.00 uur kunnen de dieren worden gebracht en vanaf 10.00 is de keuring open voor publiek. Bij zo’n keuring hebben keurmeesters de tijd om tekst en uitleg te geven waarop te letten bij het verder fokken, verzorgen en selecteren van de dieren. Het dier wat door de keurmeester het best beoordeeld wordt kan in de prijzen vallen, dus de fokker zal er alles aan doen om de dieren goed verzorgd voor te brengen.

Voor de winnaars zijn er trofeeën beschikbaar per diergroep. (voor de beste prestatie voor de seniorleden en één voor de jeugdleden.) KKO1 Op deze dag is er volop de gelegenheid om de verschillende rassen te bewonderen en eens kennis te maken met onze vereniging.

U kunt deze dag de gezellige sfeer proeven en meekijken met een keuring van de aanwezige kippen, konijnen, duiven en cavia’s. Ook voor uw kinderen is het leuk om met de verschillende dieren in contact te komen. De entree is gratis, dus kom gezellig langs…! Locatie: SGPIJ Manege, Oosterholtseweg 11b te IJsselmuiden Kijk voor meer informatie op de site van de kleindiervereniging Kampen & Omstreken

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*