Knappe prestaties van de Delta Ruiters bij het NK springen voor paarden

jenita koetsier – Ivy – 5e plek NK in Ermelo

In Ermelo werd zaterdag het NK springen voor paarden verreden. In de klasse L kwamen Janita Koetsier en Kim Spronk aan de start. Na een spetterend en knap gereden rondje viel er helaas toch een balk op de grond bij Kim Spronk met Christien. Waardoor zij zich niet bij de prijzen heeft kunnen rijden. Jenita Koetsier heeft tevens ook een knappe barrage neergezet in een nette tijd. Zij reed een foutloze ronde en werd daarmee 5e van Nederland met haar paard Ivy.

Lisa van Wijnbergen is zaterdag naar een dressuur wedstrijd  voor pony’s in Vollenhove geweest met haar pony Donja. De eerste proef maakte Lisa een fout aan het eind van de proef, daar ging dus de kans op de eerste prijs. Maar toch met nog 197,5 punten, werd Lisa 2e in de L1, cat. DE. De tweede proef herpakte de combinatie zich en gingen zij met 205,5 punten aan de leiding. Dit werd beloond met een grote liksteen voor de pony.

Maxime van Dijk is zaterdag afgereisd naar Wezep, waar zij met haar paard Kokulan in de klasse Z1 is gestart. Dit was hun eerste outdoor wedstrijd van het startende outdoor seizoen. Zij hebben twee fijne proeven kunnen rijden en daarmee 2 keer een 2de plaatst behaalt met 229,5 en 225,5 punten. Een mooie afsluiting van de klasse Z1.

Ook Anique Frans mocht in Wezep starten in de zon met paard Jack Sparrow. Ondanks dat het niet hun dag was, gingen zij met 215 punten en een 4e prijs naar huis. Zoals Anique zelf omschrijft: “Lekker door met trainen”.

Bij de Delta Ruiters werd donderdag een dressuur wedstrijd gehouden voor de paarden met hun ruiters. De ruiters hebben ook weer van zich laten zien met knappe prestaties. ’s Middags werd er gestart met de klasse Z2 en ZZL. Hier pakte Mellany van de Vorstenbosch met Luxform’s Grappa Una de 2e plek met 62,86%

Anique Frans ging er twee keer met de winst vandoor samen met haar paard Jack Sparrow in de klasse Z1. Zij behaalde 67,06% in haar eerste proef. In haar tweede proef behaalde zij 66,32%.

Wandermaerchen reed samen met haar ruiter Linda Kok naar een gedeelde 1e plaats met 183,5 punt, tijdens hun eerste proef in de klasse M1/M2

Voor het eerst startte Nick Smeman met Kardashian in de klasse L1. Dit deden zij niet onverdienstelijk. Zij reden in hun eerste proef 214 punten en in hun tweede proef 220,5 punt bij elkaar. Dit resulteerde in 2 keer de winst.

Wendy Uijt de Boogaardt reed met M naar tweemaal de 2e prijs. Zij behaalde de eerste proef 200,5 punt en de tweede proef 203,5.

Aan het einde van de klas werd de klasse B verreden en daar wist Mayke Schutte met haar paard Climax naar 205 punt te rijden tijdens haar eerste proef. Hier werd zij 2e mee. Haar tweede proef werd beloond met 207,5 punt, waardoor zij de 1ste prijs mocht meenemen naar huis.

 


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.