woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuws Koekoekspolder biedt ruimte aan plattelandswoningen

Koekoekspolder biedt ruimte aan plattelandswoningen

-

College stelt raad voor om bestemmingsplan te wijzigen

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om het ontwerpbestemmingsplan Koekoekspolder aan te passen, zodat er meer ruimte ontstaat voor het gebruik van bedrijfswoningen.

Er zijn 53 zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan die grotendeels betrekking hebben op de bestemming van voormalige bedrijfswoningen die als burgerwoning in gebruik zijn. In het huidige bestemmingsplan Koekoekspolder is het niet mogelijk om voormalige bedrijfswoningen als burgerwoning te gebruiken. De wens van veel bewoners in de Koekoekspolder is om een woonbestemming te krijgen voor een voormalige bedrijfswoning.

koekoekHet college wil aan die wens van bewoners tegemoet komen om leegstand en verpaupering van het buitengebied te voorkomen, maar wil de beschikbare gronden maximaal blijven inzetten voor glastuinbouw. Doordat er in het verleden bedrijfsgronden zijn verkocht voor de glastuinbouw of waterberging, komt de functie van bedrijfswoningen in het gedrang. Als bedrijfsactiviteiten stil worden gelegd, dan mag de bedrijfswoning niet meer bewoond worden. Dat leidt tot ongewenste situaties.

Bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan is het begrip ‘plattelandswoning’ strikt gehanteerd. Op basis van de definities die de wet aangeeft, was het slechts voor één woning mogelijk deze als plattelandswoning op te nemen in het ontwerpbestemmingsplan. Nu wordt er een wijziging opgenomen in het bestemmingsplan waarbij het college meer naar de geest van het wetsartikel wil handelen, dan naar de letter van de wet. Door deze handelwijze en een aanvullende bepaling voor bestaande agrarische bedrijven, denkt het college dat hiermee wordt voldaan aan de wens van de inwoners van het gebied.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen