Gezellig samenzijn bij Koffie Puur

Verruimde openingstijden per heden

Het inloophuis in IJsselmuiden, dat vorig jaar haar nieuwe plek vond boven de Kruitvat aan het Markeresplein, heeft haar openingstijden verruimd. De deuren staan nu ook op woensdagmorgen open om bij een bakje koffie of thee bij te praten en elkaars lief en leed uit te wisselen. Eén van de drijvende krachten achter het initiatief, Gerrie de Vegt, is erg blij want de gasten stellen volgens haar het initiatief zeer op prijs.

Koffie Puur

Een redelijk constant groepje bezoekers weet Koffie Puur al te vinden. Meestal ligt het aantal rond de tien personen en op vrijdags door de markt soms iets meer. Aan een grote tafel wordt er koffie en thee geschonken met een koekje erbij. De verhalen gaan over wat er de laatste tijd is gebeurd of over vroeger. Weduwnaars vertellen wel eens over hun vrouw of hoe ze vroeger bij de Bolleschuur met hun meisje afspraken. Of rondjes liepen over de Oudestraat waarbij men niet stil kon gaan staan want samenscholing was verboden. Soms gaan de gesprekken ook heel diep. In de hoek ligt een grote legpuzzel die gestaag vordert.

Koffie Puur

Koffie Puur leent ook veel boeken uit waarover Toos erg enthousiast is: “Prachtige streekromans die ik rustig thuis mag lezen.” Ook wordt er tweedehands kleding verkocht, afkomstig van het Leger des Heils in Kampen dat het ontmoetingsinitiatief ondersteunt. In overleg met kapitein Aalt Fikse is er besloten om geen WiFi aan te leggen om afleiding door mobiele telefoons te voorkomen. Met de nevenactiviteiten van boeken en kleding wordt het contact gestimuleerd en de kledingopbrengsten gaan naar Koffie Puur. De ”centrale plek voor ontmoeting en gezelligheid” is op dinsdag en woensdag geopend van 9u tot 12u en op donderdag en vrijdag 10u tot 16u. Met een groep van in totaal 33 vrijwilligers staan er elke dag wel een paar gastvrouwen met de koffie klaar.

Koffie Puur

Zie ook:
Koffie Puur is weer open (oktober 2015)
Koffie Puur blijft open (september 2015)
Nieuw ontmoetingshuis ‘Koffie+’ (december 2014 – Leger des Heils)
Facebookpagina Koffie Puur


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*