Koffie Puur is weer open

Knus inloophuis heropend in centrum IJsselmuiden

Na slechts een week gesloten te zijn voor de verhuizing, is het gezellige ontmoetingshuis Koffie Puur weer open gegaan. De vrijwilligers hebben een nieuw onderkomen gevonden boven de Kruidvat in IJsselmuiden aan het Markeresplein 24. Namens het Leger des Heils kwam Aalt Fikse de nieuwe locatie openen.
Koffie PuurMet een kleine parabel van de Cherokee indianen gaf luitenant Aalt Fikse zijn blijdschap weer over de nieuwe stek en de doorstart van Koffie Puur. Volgens de parabel strijden er twee wolven in de kleine jongen, aan wie grootvader het vertelt. Een slechte wolf met tal van negatieve eigenschappen en een goede wolf met onder andere hoop en blijdschap. De wolf die gevoed wordt zal winnen. Zo hoopt de officier van het Leger des Heils dat bij Koffie Puur veel hoop en blijdschap over de grote tafel zullen gaan.

De tafel is samen met het andere meubilair één op één overgezet vanuit het vorige pand aan de Hogehuisstraat. Dat pand moest verlaten worden en alle vrijwilligers zijn erg blij met de nieuwe locatie die na goed overleg voor een kleine prijs gehuurd wordt. Het Leger des Heils financiert het initiatief dat naadloos aansluit op de doelstellingen van Kamper Kracht. Vele vrijwilligers maken Koffie Puur mogelijk. De nieuwe ruimte is kleiner maar daarmee ook een stuk knusser.
Koffie PuurDaardoor is er wel te weinig ruimte voor de nevenactiviteit van kledinginzameling en -sortering. Voorlopig stelt eeTze ruimte beschikbaar, het kookinitiatief dat ook een voorbeeld van Kamper Kracht is. Hiermee wordt meteen het begin gelegd van de uitwisseling waar Gerrie de Vegt, één van de bijna dertig vrijwilligers, op hoopt. Zij kijkt uit naar een kruisbestuiving van diverse initiatieven waarbij mensen nieuwe sociale contacten kunnen opdoen. Koffie Puur is een inloophuis voor iedereen, ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd enzovoorts. Koffie, thee en ranja staan elke dinsdag klaar van 9u tot 12u en elke donderdag en vrijdag van 10u tot 16u. Er is ingezamelde kleding te koop maar helaas is er geen ruimte meer voor kleine ondernemers om hun activiteiten laten zien. Wie weet komt dat wel bij de koffie ter sprake. Naast het starre oor van de koffiekopjes, staat voor iedereen, die zijn ei kwijt wil, een levendig en luisterend oor klaar.

Koffie PuurZie ook:
Koffie Puur blijft open
Volg Koffie Puur op Facebook
Met veel ZIN is eeTze weer gestart

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*