Koggerikken gaan bungeeroeien in zwembad De Steur

bungee-roeien
Het team Kamper Kogge doet vrijdagavond 18 maart in de fraaie roeisloep Stad Kampen een gooi naar het Kamper kampioenschap bungeeroeien in zwembad De Steur.

De acht roeiers plus stuurman hebben helaas niet kunnen oefenen. “Maar, koggerikken zijn van alle markten thuis”, zegt Reijer van ’t Hul van de Stichting Kamper Kogge. Hij heeft er alle vertrouwen in. “Onze deelname is ook bedoeld als teambuilding voor de Ommelandvaart 2016.” Want op 6 mei wendt de enige varende kogge van Nederland de steven richting Denemarken, voor dé vaartocht van de koggeschepen uit de middeleeuwen. De route loopt via de Oostzee met als bestemming het Duitse Lübeck, waar van 20 tot en met 22 mei een groot Hanzefestival wordt gehouden.

In het verleden en ook nu nog is een Ommelandvaart een hachelijke onderneming. De vorige poging, in 2004, moest onder meer vanwege barre weersomstandigheden voortijdig worden afgebroken. Nu wacht de herkansing. Komende maand bereiden de Ommelandvaarders van de Kamper Kogge zich grondig voor op de reis. Van ’t Hul: “En we nemen net als vroeger lading mee: tabak van De Olifant en chocolaatjes van De Swaen. De kogge is tenslotte een handelsschip.”