zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuws‘Kom in de Kas’ in Koekoekspolder IJsselmuiden

‘Kom in de Kas’ in Koekoekspolder IJsselmuiden

-

kom in de kas2
38e editie met thema ‘Kunst in de Kas’

Zaterdag 5 april vindt de 38e editie van ‘Kom in de Kas’ plaats. Het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw vindt plaats in diverse regio’s door heel Nederland. Ook in de Koekoekspolder in IJsselmuiden zetten een aantal groente- en plantenkwekers de deuren van hun bedrijf weer geheel gratis en gastvrij open. Dit jaar zijn er ook nieuwe bedrijven open en kunnen belangstellenden volop kijken, ruiken en proeven van de verschillende teelten en producten uit de IJsseldelta. Het thema is dit jaar ‘Kunst in de Kas’.

Demonstraties en proeverijen – Uitje voor het hele gezin
Er zijn enkele nieuwe unieke bedrijven opengesteld en geïnteresseerden kunnen uitleg krijgen over allerlei thema’s. Een mooie kans om een kijkje te nemen in de kassen, waar gebruik gemaakt word van restwarmte om de gewassen te verwarmen. Voor de kinderen zijn er weer diverse spannende attracties, zoals een echte klimtoren, een skelterbaan, diverse springkussens, de FitFoodFun-Factorbus (bekend van TV), demonstraties en proeverijen Kortom: een geweldig uitje voor het hele gezin!

Deelnemers ‘Kom in de Kas’ Koekoekspolder
De koekoekspolder is een poldergebied bij IJsselmuiden, gelegen in de prachtige IJsseldelta, en een duurzaam ontwikkelingsgebied voor de glastuinbouw. Een sector die qua techniek en innovaties voorop loopt. Niet alleen bij de productie en groei van de gewassen, maar ook in het omgaan met energie, meststoffen en gewasbescherming. Kom in de Kas: een kijkje achter de schermen van de Nederlandse glastuinbouw.
Deelnemende bedrijven in de Koekoekspolder zijn:
W. Limburg, Tuinderij B.V. (Komkommers); Harrie Viel, plantenkwekerij (vaste planten); Peppers Unlimited B.V. (gele en rode paprika); Van Enk (pot en perkgoed); Kwekerij van den Belt (Tomaten); Aardbeienkwekerij Richard en Annet Kalter; Bruins IJssellof B.V. (witof).

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen