Komt de rust terug op het Kampereiland?

Tijdens de raadsvergadering van 25 oktober heeft de ChristenUnie samen met VVD, GroenLinks, Hart voor Kampen, Gemeentebelang Kampen en het CDA een motie ingediend.

Onrust

Er is onrust op Kampereiland ontstaan bij burgers die gronden pachten van de gemeente Kampen. Voor de “Beleidsvisie Stadserven 2019-2028” is nog geen uitvoeringsprogramma vastgesteld, maar toch werkt het rentmeesterskantoor al met nieuwe regels. Het rentmeesterskantoor liep al op de muziek vooruit. Dit leidt tot verhogingen van burgerpachtprijzen en problemen met het verkrijgen van financieringen.

Actie

In de motie “Burgeropstalrechten” wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om te zorgen dat de rust op het Kampereiland weer terugkeert. Het resultaat van de motie is dat de burgerbewoners en overige betrokken partijen om de tafel moeten om een duidelijk en rechtvaardig uitvoeringsprogramma op te stellen. Dit moet leiden tot het hanteren van pachtprijzen en voorwaarden waar al de partijen tevreden over zijn. De gehele gemeenteraad stemde voor de motie. De wethouder moet zorgen dat voor de informatieavond 24 november 2022 er voorbereidingen worden getroffen voor een uitvoeringsprogramma.

Ingezonden bericht Klaas van der Kolk(CU Kampen)


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.