Koning Winter heerst tijdens 3e GOK cross

Op zaterdag 14 januari vond in de bossen aan de Dellenweg in Epe de 3e wedstrijd van de Gelders Overijssels crosscompetitie plaats. Isala was goed vertegenwoordigd tijdens deze cross, die tevens in het teken stond van het open Gelders Overijssels cross kampioenschap. Er werd flink gestreden om de broodnodige punten voor het eindklassement, maar ook om de medailles die deze dag werden uitgereikt.

Koning Winter heerste op deze gure januaridag en zorgde voor echte cross omstandigheden. Sneeuwbuien en regen wisselden elkaar af en heel af en toe prikte een waterig zonnetje door het wolkendek. De winterse omstandigheden maakten het parcours technisch moeilijk en loeizwaar.

De aller jongste pupillen beten het spits af. Bij de MPC liep Meliz Jansen een dijk van een race, maar het was net niet voldoende voor een podiumplaats, ze werd 4e. Bij de JPC liep Noud Kanis ondanks dat hij niet lekker was naar brons met Tycho Kiel in zijn kielzog op de 4e plaats. In deze categorie eindigden Midas Westendorp en Melle Kroon op de respectievelijke 8e en 11e plaats. Bij de MPB werd Valerie van Laar keurig 3e. Niet ver daar achter liep Brecht van der Haar naar de 6e plaats. Chamena Hoekman liep een keurige race en bereikte als 21e de meet. Bij de JPB was het Lars Hansman die over de beste papieren beschikte. Hij pakte na een zinderende eindsprint goud. Bij de MPA1 was het Isis Visser die het podium wist te bereiken. Na een felle strijd wist zij beslag te leggen op brons. Merel Hofstede liep in dezelfde serie naar een keurige 6e plaats en Lisa Hoogervorst finishte als 14e.

In de categorie MPA2 miste Julia Fahner net het podium en werd 4e. Bij de JPA1 kleurde het podium behoorlijk blauw-oranje. Hugo Visser pakte zilver, nipt voor zijn trainingsmaatje Josse Kampen die 3e werd. Sem Kiel liep in dezelfde race naar een hele nette 8e plaats. Daan Beute wist in de categorie JPA2 het podium te bereiken. Hij legde beslag op de 3e plaats. In dezelfde categorie werd Olaf Langeslag 11e en Thomas de Kimpe 14e.
Bij de junioren MD1 moest Donna ten Hove in haar eentje de Isala kleuren verdedigen. Zij deed dit op voortreffelijke wijze en eindigde als 15e. Bij de JD1 liep Mika van Mierlo ver voor de groep uit. Hij pakte met speels gemak goud. Cas Kanis liep in dezelfde serie naar een keurige 3e plaats en Ruben van der Horst werd in deze serie 9e. Bij het ingaan van de tweede ronde ging D2 juniore Maureen Wind flink door haar enkel, maar ondanks de pijn en de schrik gaf ze niet op en finishte ze keurig haar race op de 12e plaats.

Bij de C jongens stonden Karsten van Ommen, Pieter van Wissen en Julian ten Hove aan de start. Pieter startte voortvarend, maar kreeg na één ronde zoveel last van zijn knie dat hij besloot uit te stappen. Karsten kon zich deze keer niet mengen in de strijd om de medailles en werd 5e. Julian liet zich niet gek maken en liep daar achter zijn eigen race. Hij eindige als 13e. In de serie AB meiden stonden Femke Reitsema en Marije Salverda aan de start. Femke kreeg het zwaar en had last van steken in de zij. Maar ook zij gaf niet op en finishte keurig als 6e. Marije liep haar eigen race en werd 8e.

Op de lange cross voor senioren en masters was Isala ook goed vertegenwoordigd. Leonie Eenkhoorn werd in de categorie vrouwen senioren 8e. Robert Reitsema liep bij de mannen 50+ een sterke race en mocht de gouden plak mee naar huis nemen. Bij de mannen 40+ werd Jaap van Dieren 8e en Robert van der Meulen 10e. Gerrit van Oene liep als enige Isala senior man mee. Hij behaalde een verdienstelijke 13e plaats.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*