Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende brandweervrijwilligers

Vrijdagavond reikte burgemeester Koelewijn tijdens de korpsavond van de brandweer IJsselland vier Koninklijke onderscheidingen uit. De onderstaande vier brandweervrijwilligers namen op deze avond afscheid en werden beloond voor hun jarenlange vrijwillige inzet. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

lid-in-de-orde-van-oranje-nassau

 

De heer H. van der Maat (59 jaar) uit IJsselmuiden
De heer Van der Maat is 26 jaar brandweervrijwilliger geweest bij Brandweer Veiligheidsregio IJsselland, post IJsselmuiden. Naast de functie van Manschap was hij tevens bevelvoerder, brandweerchauffeur, oefenleider en instructeur. Ook heeft hij vele jaren als OR lid zijn kwaliteiten aangewend. De heer Van der Maat is opgeleid docent waardoor hij jarenlang, in dienst van het opleidingsinstituut BOGO, vele brandweervrijwilligers heeft opgeleid voor hun functie.

De heer S.B. Smit (46 jaar) uit Kampen
De heer Smit is ruim 20 jaar brandweervrijwilliger geweest van de brandweer Veiligheidsregio IJsselland, post Kampen. Naast zijn taak als Manschap heeft hij verschillende functies verricht als duiker, duikploegleider en schipper. Naast deze functies was hij tevens lid van de technische commissie vaartuig brandweer Kampen.

De heer M. van der Steeg (53 jaar) uit IJsselmuiden
De heer Van der Steeg is 26 jaar brandweervrijwilliger geweest bij de Brandweer Veiligheidsregio IJsselland, post IJsselmuiden. Naast de functie van Manschap was hij tevens brandweerchauffeur, instructeur, oefenleider en gaspakdrager en heeft hij zich 2 perioden ingezet als leider bij de Jeugdbrandweer Kampen. Tevens heeft de heer Van der Steeg zich ingezet als deelnemer in de wedstrijdploeg voor de Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité wedstrijden. De heer Van der Steeg heeft veel tijd gestoken in de voorbereidingen van de Open Dagen van de brandweerposten IJsselmuiden en Kampen en een aantal jaren de kantine van de brandweerpost onder zijn hoede gehad. De heer Van der Steeg heeft zich als instructeur ingezet bij het opleidingsinstituut BOGO om nieuwe mensen vakbekwaam te maken. Naast zijn brandweertaken spant de heer Van der Steeg zich ook al jaren belangeloos in voor de toneelvereniging “De Deltaruiters” in IJsselmuiden en heeft zich als bestuurslid van de Watersportvereniging IJsselmuiden in de functie van wintercoördinator actief ingezet om de belangen van de vereniging te behartigen.

De heer A. van der Velde (60 jaar) uit Kampen
De heer Van der Velde is 35 jaar brandweervrijwilliger van de Veiligheidsregio IJsselland, post Kampen geweest als bevelvoerder. Daarnaast rijdt de heer Van de Velde jaarlijks mee met De Mooiste Dag, een motortoertocht voor mensen met een beperking. Tijdens deze dag worden ca. 350 gasten met een lichamelijke of geestelijke beperking meegenomen op motoren en bussen om een toertocht door de regio te rijden. De heer Van der Velde heeft de taak de gasten op een verantwoorde en veilige manier de dag door te brengen, te helpen en te ondersteunen daar waar nodig. De heer van der Velde is tijdens het 4-jaarlijkse evenement Sail Kampen lid van de werkgroep Logistiek en Veiligheid. Naast het organiseren en begeleiden van de inzet van materiaal zoals hekken, aggregaten e.d., heeft de heer Van der Velde tijdens de dagen van het evenement een belangrijke rol gespeeld in de organisatie van het zgn. Hanzevlootvaren, waarbij het aankomt op tact en inzicht om zowel de schepen als het vele meevarende publiek op een zo goed mogelijke manier van dienst te zijn.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673