Koninklijke onderscheiding voor de heer Arend Keijzer

Op zaterdag 6 februari reikte burgemeester Koelewijn een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Arend Keijzer. De heer Keijzer werd tijdens een receptie ter gelegenheid van zijn afscheid als dirigent van het Veluws Senioren Orkest benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-NassauSinds 1998 was de heer Arend Keijzer de bezielende dirigent van het Veluws Senioren Orkest. Bij zijn aantreden repeteerde het orkest om de veertien dagen, maar als snel werd er elke woensdag gerepeteerd in het Dorpshuis in Wezep. Mede door de benadering van de heer Keijzer en zijn manier van dirigeren, waardoor een ieder zich snel thuis voelt in het orkest, is het ledental door de jaren heen verdubbeld. De heer Keijzer heeft in oktober 2015 zijn dirigentschap overgedragen aan dirigente Hilda Versluis.

In het verleden vervulde de heer Keijzer ook andere taken binnen het koor. Zo was hij van 1994 tot 1998 penningmeester in het bestuur. Toen hij dirigent werd, werd hij tevens algemeen adjunct, een functie die hij tot 2013 vervulde. Daarnaast was de heer Keijzer sinds 1998 lid van de muziekcommissie.

De heer Keijzer begeleidt als dirigent ook twee andere orkesten: Blaasorkest Moderato in Kampen sinds 2000 en het Senioren Orkest Heerde sinds 2002. Daarnaast valt hij regelmatig in als dirigent of gastspeler op trombone, bariton-tuba of bas-tuba bij Christelijke Muziekvereniging Volharding te Kampen. In het verleden is de heer Keijzer ook actief lid geweest van deze muziekvereniging. Van 1963 tot 1977 was hij spelend lid en heeft in die periode veel jeugd opgeleid. Ook is hij 25 jaar lang dirigent geweest van de Muziekgroep en het Mannenkoor van het Leger de Heils (1977 tot 2002). Binnen het Leger des Heils ontplooide de heer Keijzer ook andere activiteiten. Zo gaf hij leiding aan de straatzang en was hij lid van de Pastorale raad en de lid van de Korpsraad. In 2014 is de heer Keijzer wederom toegetreden als lid van de Pastorale raad. Ook is hij nog steeds actief binnen de Muziekgroep van het Leger de Heils.

Naast zijn muzikale talenten heeft de heer Keijzer zich ook sportief gebied verdienstelijk gemaakt. Zo was hij van 1980 tot 2002 actief als assistent ploegleider binnen de Kamper Wieler Club. Ook heeft hij twee jaar meegewerkt aan de verbouwing van het clubhuis van de wielerclub. Sinds 2006 fluit hij wekelijks de voetbalwedstrijden van voetbalvereniging D.O.S. Kampen.