woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsKoninklijke onderscheiding voor de heer J.H. van Putten

Koninklijke onderscheiding voor de heer J.H. van Putten

-

 

Op 2e kerstdag reikte burgemeester Koelewijn in de Bovenkerk van Kampen een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer J.H. van Putten. De heer Van Putten werd tijdens het kerstconcert van het Christelijke Mannenkoor Door Eendracht Verbonden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

orde-van-oranje-nassau

Dit jaar is heer Van Putten 50 jaar als begeleider verbonden aan het Christelijk Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ te Kampen. Hij begeleidt het mannenkoor, op zowel piano als orgel, tijdens concerten in het hele land. Ook verleent hij zijn medewerking aan talloze concertreizen naar het buitenland. Daarnaast zijn er onder zijn begeleiding 40 geluidsdragers van het koor opgenomen, waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren wereldwijd zijn verkocht en levert hij een vaste bijdrage aan radio- en televisieopnamen.

De heer Van Putten wordt ook regelmatig gevraagd om andere koren te begeleiden tijdens concerten in binnen- en buitenland en tijdens cd-opnames, zoals het Christelijk Genemuider Mannenkoor ‘Stereo’, Christelijk Mannenkoor Staphorst en De Zandbergzangers uit IJsselmuiden. De heer Van Putten was van 1977 tot 1999 de vaste begeleider van het Christelijk Urker Visserkoor ‘Cresendo’ en begeleidt hij de erediensten van de Hervormde Gemeente.

Op 18 jarige leeftijd werd hij de vaste organist van de Dorpskerk in IJsselmuiden. Later werd hij als 1e organist aangesteld in de Broederkerk te Kampen. Nu is hij nog steeds de vaste begeleider tijdens de erediensten van de Broederkerk. Bij verhindering van de vaste organist van de Bovenkerk in Kampen neemt hij ook daar de honneurs waar. De heer Van Putten is ook een veel gevraagd organist bij rouw- en trouwdiensten in de wijde omgeving.

Tot slot, in de periode van 1990 tot 1993 heeft hij leiding gegeven aan de renovatie van het imposante kerkorgel van de Broederkerk te Kampen. Het orgel werd opnieuw geïntoneerd en kreeg er acht nieuwe registers bij met een geheel nieuw claviatuur.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen