Korfballers DOS Kampen / Veltman komt scorend vermogen tekort tegen Antilopen / Lancyr Deelen

Josie Vos is haar tegenstander te slim af en neemt een doorloopbal Foto: Tennekes
Josie Vos is haar tegenstander te slim af en neemt een doorloopbal
Foto: Tennekes

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zijn de veldcompetitie in de overgangsklasse B gestart met een nederlaag. Gebrek aan variatie en scorend vermogen deed de Kamper ploeg de das om. Het werd 12-16 voor Antilopen / Lancyr Deelen uit Leusden.
De geelzwarten hebben vorig seizoen afscheid genomen van maar liefst zes basisspelers. Daniël Lewerissa, Wesley Doorn, Nikita Lewerissa, Linda van Keulen, Yvonne ten Hove en Iris van Bruggen hielden het afgelopen seizoen voor gezien, waardoor er voor trainer-coach Michaël Jongman een zware klus staat te wachten om aan een geheel nieuw team te bouwen.

DOS kwam al snel op voorsprong door het benutten van een vrije bal, waardoor er 1-0 op het scorebord stond. Echter konden de Kampenaren dit niet doorzetten en ging het in een rap tempo mis. De korfballers uit Leusden wisten de korf beter te vinden en binnen de kortste keren stond er een achterstand van 1-6 op het scorebord. Reden voor trainer-coach Michaël Jongman om een time-out te nemen.

De time-out was een goede manier om de spelers wakker te schudden om op sportpark de Maten niet tegen een grote nederlaag aan te lopen. De thuisploeg kwam op stoom en wist de laatste tien minuten van de eerste helft de aansluiting weer te vinden. Mede door het sterk verdedigen gingen de Kampenaren de rust in met een stand van 5-7.

Na de rust sloeg Antilopen meteen weer een gaatje door snel twee goals te maken. Het was duidelijk zichtbaar dat het vak onder leiding van Dennis van Putten het zwaar had en moeilijk tot scoren kwam. Reden voor de trainer van DOS om wat kunnen forceren door Iris van Dijk en Josie Vos te wisselen van vak.

Ook in de tweede helft is het verschil tussen beide ploegen groot op het gebied van scorend vermogen. Bij een stand van 8-12 mocht Remco Brands zich klaarmaken voor een invalbeurt. Dat resulteerde meteen in een doelpunt van de net ingebrachte Remco Brands en de korfballers van DOS kregen ineens weer zicht op Antilopen.

Door goede individuele acties en afstandsschoten van de korfballers uit Leusden lukte het DOS niet om dichter in de buurt van Antilopen te komen. Uiteindelijk werd de eindstand 12-16 in het voordeel Antilopen uit Leusden.

KV DOS Kampen / Veltman heeft een week de tijd om het spel en het scorend vermogen op te pakken. Aankomende zaterdag wacht de stadsderby tegen het ook nog puntloze Wit-Blauw/Green Organics.

De wedstrijd zal starten om 15:30 en vindt plaatst op sportpark Hagenbroek.

Doelpunten DOS: Dennis van Putten 2x, Wichard van der Kolk 2x, Daan Braakman 2x, Laureen Kok 2x, Iris van Dijk 1x, Rosalie Korteschiel 1x, Josie Vos 1x en Remco Brands 1x.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*