In een spannende en aantrekkelijke wedstrijd konden de korfballers van Dos Kampen in sporthal de Reeve zaterdagavond niet voor een stunt zorgen tegen de lijstaanvoerder van de overgangsklasse A, Midfryslan uit Grouw en verloren uiteindelijk met 24-26.

Trainer Michael Jongman, die zijn contract voor volgend jaar heeft verlengd, gaf naderhand aan dat hij erg tevreden was over het getoonde spel van zijn ploeg. Hij zag veel strijd en beleving echter wist de tegenstander de opgebouwde voorsprong in de eerste helft van 4 doelpunten vast te houden en hij vond dat een gelijkspel zeker verdiend was geweest.

De in grote getale aanwezige toeschouwers zagen zeker in de eerste helft een geweldige wedstrijd, Midfryslan liet zien dat ze terecht bovenaan staan en met veel lengte in de ploeg wisten ze in de in de korfzone steeds de bal weer te heroveren en konden ze steeds weer opnieuw aanleggen en blijven scoren, waardoor ze uiteindelijk wegliepen naar de ruststand van 16-20.

De korfballers van Dos lieten direct in de 2e helft zien dat ze niet van plan waren om de handdoek in de ring te gooien en kwamen terug naar 19 – 21.
Helaas wisten beide ploegen het niveau van de 1e helft niet vast te houden en bleven de scores uit. Beide coaches probeerden met het inbrengen van een aantal wissels hier verandering in te brengen en met nog 5 minuten te spelen bij de stand van 23-25 kreeg het thuispubliek het gevoel had dat er een stunt in de lucht hing. Helaas kon de thuisploeg echter niet het verschil goedmaken, waardoor Midfryslan de wedstrijd rustig kon uitspelen naar de eindstand van 24-26. Opluchting heerste bij de ploeg uit Grouw, berusting bij de korfballers van Dos die lieten zien dat ze een volwaardige tegenstander waren en de aanstaande kampioen het heel lang erg lastig hadden gemaakt maar uiteindelijk tekort kwamen.

Scores: Dennis van Putten 8, Matthijs Bastiaan 6, Yvonne ten Hove 4, Daniël Lewerissa 3, Linda van Keulen 2, Nikita Brehler 1.