Korfballers DOS kunnen niet stunten tegen koploper Heerenveen

Het is de korfballer KV DOS Kampen Veltman niet gelukt om te stunten in en tegen Heerenveen. De thuisspelende ploeg liet zien dat ze beschikken over meer individuele kwaliteiten en lengte in de korfzone.

Met nog één speelronde te gaan en één punt voorsprong op concurrent Wit Blauw heeft Heerenveen de beste papieren om het kampioenschap binnen te halen. Daarentegen speelt DOS nog voor plaats zeven. Bij winst had DOS zich veilig kunnen spelen. Echter kwam het slechtste scenario uit. AVO won van ASVD waardoor deze ploeg met nog één punt verschil in de nek hijgt van DOS. De laatste speelronde lijkt een hele spannende ronde te zullen gaan worden.

DOS nam met 2-4 brutaal de voorsprong tegen Heereveen en liet zien dat ze hun huid zo duur mogelijk wouden verkopen. Echter brak er na deze sterke start een fase aan waarin teveel persoonlijke fouten werden gemaakt. Foutieve passes, korte aanvallen en 100% kansen missen zorgde ervoor dat Heerenveen gemakkelijk uit kon lopen naar een 11-4 voorsprong. DOS rechtte de rug en wist dit enigszins te herstellen tot een 12-7 ruststand. In de tweede helft kroop DOS langzamerhand dichterbij en liet het merken zich nog niet gewonnen te geven. Menno Russchen, speelde vorig jaar nog in het eerste van DOS’46, liet in deze fase zijn kwaliteiten zien. Tegenover de topverdediger van DOS, André Beens, maakte hij gemakkelijk het verschil via meerdere afstandsschoten. DOS kon steeds aanhaken tot een verschil van drie punten, maar wist nooit dichter in de buurt te komen. Dit zorgde voor een uiteindelijke eindstand van 24-19. Niveau werd er zeker gehaald bij DOS, maar wil het winnen van Heerenveen zal elke speler haar of zijn topniveau moeten halen. Coach Egberts was tevreden over het vertoonde spel. ‘’We bleven strijden net zoals we in de afgelopen twee wedstrijden hebben gedaan. Heereveen liet zien dat ze over meer kwaliteiten beschikken. ‘’We hebben ze het moeilijk gemaakt’’.

DOS gaat zich opmaken voor de laatste wedstrijd tegen stadsgenoot Wit Blauw. Een wedstrijd waar voor beide ploegen veel op het spel staat. DOS zal moeten winnen wil het een beslissingswedstrijd voorkomen. Daarnaast mag het hopen dat Sparta hun sportieve plicht doet tegen AVO. Ook zal DOS deze wedstrijd afscheid nemen van André Beens, die heeft aangegeven te stoppen met korfbal na dit seizoen, en coach Herman Egberts die na één seizoen DOS verlaat.

Doelpunten DOS: Daniël Lewerissa 7, Dennis van Putten 6, Matthijs Bastiaan 2, Yvonne ten Hove 2, Esther Hamberg 1, Nikita Brehler 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*