Korfballers DOS verliezen van Kampioen.

De korfballers van DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag Die Haghe niet kunnen afhouden van het kampioenschap. De ploeg uit Den Haag was bij winst kampioen en pakte gedecideerd de punten in Kampen. DOS speelde niet slecht, maar was met 17-27 toch kansloos.

Die Haghe heerst in deze zaalcompetitie. Vanaf de eerste wedstrijd stonden de Hagenezen aan de leiding en pas in de achtste wedstrijd hadden ze een slippertje bij ZKV. Verder werden alle wedstrijden gewonnen. De ploeg, die eind jaren negentig meermalen Nederlands en Europees kampioen werd, wist zich gesteund door een grote groep supporters. Ze waren maar met één doel naar Kampen gekomen: winnen en zo het kampioenschap binnenhalen.

Voor DOS liggen de belangen ergens anders. Drie wedstrijden op rij waren er winstmogelijkheden en drie keer op rij werden de punten in de slotfase verspeeld. Gevolg is dat DOS nu moet vechten tegen degradatie. Voor die degradatieplaatsen komen nog vijf teams in aanmerking en volgende week komt grote concurrent BEP naar Kampen. Die wedstrijd is voor DOS cruciaal. Reden voor trainer Jan Wiegers om de licht geblesseerde spelers Linda en Camiel van Keulen aan de kant te houden in de hoop dat ze tegen BEP weer mee kunnen spelen. Hun vervangers Chermène Toebast en Wesley Doorn speelden een prima wedstrijd.

De eerste helft was voor de verdedigers. Daniël Lewerissa mocht proberen topschutter Jaimy Roos te bedwingen en in het andere vak moest André Beens zien Jeroen Preuninger kort te houden. Beide DOS-verdedigers deden dat prima. Met respectievelijk vijf vier en treffers bleven Roos en Preuninger onder hun normale aantal doelpunten steken. Maar Die Haghe is in de breedte het sterkste team van deze competitie, dus werd het scoren gewoon door de andere spelers overgenomen. Vrijwel alle spelers van de kampioen zagen hun naam meermalen terug op het scoreformulier.

Bij DOS deed het vak van Beens, met Matthijs Bastiaan, Iris van Bruggen en Esther Hamberg het verdedigend uitstekend. Daar stond tegenover dat het aanvallend niet kon overtuigen. Vijf treffers uit dit vak is te weinig. Kanttekening daarbij is wel dat ze tegenover het beste verdedigingsvak van Die Haghe en van de hele competitie stonden. Die Haghe geeft zeer veel druk aan de buitenkant en loop een prima ballijn, waardoor de puntspelers van DOS moeite hadden om de bal op tempo naar binnen te spelen. Het andere vak met Lewerissa, Toebast, Doorn en Nynke Links had het verdedigend moeilijker, maar kwam zelf meer aan scoren toe. Zij troffen twaalf maal doel.

Voor rust werd er door beide teams uitstekend verdedigd en was het rustig voor de man van het scorebord. Een magere 5-10 stand halverwege zegt genoeg. In de tweede helft werd er twee keer zoveel gescoord. DOS kon de wedstrijd niet echt spannend maken, maar toonde continu karakter. Het bleef werken voor iedere bal en zag dat beloond met een aantal mooie doelpunten na snelle combinaties. Bij 17-27 floot de opnieuw goed fluitende Alle Visser voor het laatst en kon Die Haghe aan haar kampioensfeestje beginnen.

Wiegers: “Dit Die Haghe is voor ons gewoon een maatje te groot. We kijken nu va wedstrijd naar wedstrijd. Komende zaterdag is voor ons veel belangrijker. We moeten BEP pakken en dan hopen dat de andere teams hun sportieve verplichtingen nakomen. Dan kunnen we alles in eigen hand houden. Ik ben in ieder geval tevreden over de inzet van mijn spelers. Die inzet hebben we tegen BEP ook nodig.”

Doelpunten DOS: Nynke Links en Matthijs Bastiaan 4x, Chermène Toebast en Daniël Lewerissa 3x, Wesley Doorn 2x, Iris van Bruggen 1x

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*