zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsKorfballers DOS verzekerd van een promotieplek naar de Overgangsklasse ondanks verlies

Korfballers DOS verzekerd van een promotieplek naar de Overgangsklasse ondanks verlies

-

KV DOS Kampen / Unique Waterontharders kwam afgelopen weekend tekort in de spannende wedstrijd tegen Quick’21 Vlug & Vaardig in Garyp. Het warme weer had invloed op beide ploegen, waardoor het een lastige wedstrijd werd.

KV DOS begon redelijk en nam een 1-3 voorsprong, maar daarna ging de wedstrijd gelijk op. Helaas slaagde DOS er niet in om de kansen af te ronden, terwijl Quick’21 Vlug & Vaardig minder kansen nodig had om doelpunten te maken. Met een score van 7-6 gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft had KV DOS maar één taak: doelpunten maken. Helaas lukte het de geelzwarten niet om voldoende goals te scoren. Trainer Michaël Jongman probeerde met al zijn acht wisselmogelijkheden de wedstrijd nog om te draaien, maar helaas zonder succes. Na een stand van 11-10 op het scorebord wist Quick’21 Vlug & Vaardig uit te lopen naar 16-11.

KV DOS slaagde er niet meer in om aansluiting te vinden en de eindstand van de wedstrijd bleef 16-11 in het voordeel van de tegenstander. Ondanks de teleurstelling van deze verloren wedstrijd was er toch een klein beetje vreugde bij KV DOS. Door het verlies van De Walden en KVW’22 is KV DOS namelijk verzekerd van een promotieplek naar de Overgangsklasse voor het volgende seizoen.

Trainer Michaël Jongman concludeerde na afloop: “Als ploeg zakken we door de ondergrens. We zijn niet scherp in de afronding. Het verlies is terecht. Volgende week moeten we ons revancheren. Concurrenten hebben verrassend verloren, waardoor we gepromoveerd zijn. Op naar komende zaterdag! “

De laatste wedstrijd van het seizoen staat voor de deur voor KV DOS. Op zaterdag zal het team de strijd aangaan met KVW’22. De wedstrijd begint om 15:30 uur en zal plaatsvinden op sportpark de Maten. Het belooft een spannende afsluiting van het seizoen te worden, waarbij KV DOS er alles aan zal doen om met een overwinning af te sluiten.

De doelpunten van KV DOS werden gemaakt door: Laureen Kok (3), Matthijs Bastiaan (2), Wichard van der Kolk (1), Daan Schinkel (1), Iris van Dijk (1), Camiel van Keulen (1), Dennis van Putten (1) & Estelle Hooisma (1).

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen