Korfballers Wit-Blauw pakken de winst tegen Antilopen


Na de nederlaag van vorige week tegen Tweemaal Zes stond er belangrijke wedstrijd tegen Antilopen op het programma voor Wit-Blauw. Om de aansluiting te houden met de middenmoot was het noodzakelijk om de twee punten in Kampen te houden.

Bij Wit-Blauw was Jordy Last afwezig en coach Zegwaard koos voor een andere samenstelling dan vorige week. Het eerste aanvalsvak van Wit-Blauw bestond uit Marit, Denice, Tom en Maarten. In het andere vak Vladimir, Gert, Joanne en Judith. Antilopen schoot uit de startblokken en haalde in de eerste aanvallen een hoog schotpercentage en na 10 minuten keek Wit-Blauw tegen een 0-6 achterstand aan. In tegenstelling tot vorige week creëerde Wit-Blauw voldoende kansen en zat er ook meer felheid en gedrevenheid in de ploeg. In de eerste fase was het Vladimir Slot die met drie rake afstandsschoten zorgde voor de aansluiting en langzamerhand kroop Wit-Blauw dichterbij tot 6-8. Ook verdedigend had Wit-Blauw de zaken goed op orde en kwamen de gasten lang niet meer zo makkelijk tot scoren: Wit-Blauw gaf veel pressie wat meerdere malen leidde tot balverlies en aanvallen zonder schoten bij Antilopen. Net voor rust wist Wit-Blauw het initiatief over te nemen met goals van Denice de Vries en Maarten van Erp en werden de kleedkamers opgezocht met een 12-11 ruststand.

De eerste goal na rust werd gemaakt door de gasten en dat was de laatste keer dat beide ploegen op gelijke hoogte kwamen. Wit-Blauw liep uit naar 16-12 en had vanaf dat moment de wedstrijd onder controle. De thuisploeg liep verder uit naar een 21-13 voorsprong en in deze fase werden de doelpunten gemaakt door zeven verschillende spelers van Wit-Blauw. Nieuwkomer Joanne van de Vorstenbosch beloonde haar goede spel met twee doelpunten in de tweede helft en tekende aan voor het laatste doelpunt van de wedstrijd: 23-17. Wit-Blauw trok de goede lijn van de eerste helft door en speelde goede en dynamische aanvallen. Alle spelers van Wit-Blauw staan op het scoreformulier en het was goed om te zien dat ook alle spelers meerdere kansen creëerden.

Volgende week reist de selectie af naar Ermelo op het op te nemen tegen Dindoa.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*