Quintus start met korte cursussen

model_boetserenWat is er leuker dan het nieuwe jaar te beginnen met een korte cursus! Naast de vertrouwde cursussen start Quintus met een aantal nieuwe voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Voor kinderen vanaf 7 jaar starten er twee harpcursussen. In de cursus Op ontdekkingsreis met de harp ontdek je samen met andere kinderen hoe je vrolijke, spannende, gekke, warme en droevige muziek kan maken op de harp. Door spelletjes en liedjes ontdek je elke les weer iets nieuws. Het spelen van je lievelingspsalm kun je leren in Psalmen op de harp. Leuk om samen met een vriendje of vriendinnetje zo’n psalm te laten horen in de klas, bij een viering of in de kerk!

Ook voor volwassenen zijn er beginnerscursussen voor de harp. De basis van het harpspel kun je leren in Proeven van de harp. In Psalmen op de harp leer je de basis voor het begeleiden van een psalm. Speciaal voor ouders van kinderen die harp spelen is er de Introductiecursus harp voor ouders, waarbij kennis wordt gemaakt met de beginselen van het harpspel. In deze cursus ga je aan de slag met techniek, liedjes, akkoorden en het notenschrift. In de Klarinet Workshop op Wereldreis kunnen kinderen, jongeren en volwassenen ontdekken hoe het is om klarinet te spelen en welke muziek je ermee kunt spelen: bijvoorbeeld tango, samba, blues of klassieke muziek.

Zing je liever? In de maanden januari, februari en maart 2016 gaat zangdocente Ellen Schwantje starten met het Projectkoor Oude Muziek. Er worden meerstemmige Franse en Duitse a capella koorstukken ingestudeerd. Na ruim 10 jaar is er dit seizoen ook weer een korte cursus Interieur, waarbij interieurarchitect Dick van Ommen je kennis laat maken met de beginselen van het interieurvak. Aan de orde komt het werken met kleur, vorm, verlichting en materiaal, modetrends en alternatieve methoden om het huis een eigen gezicht te geven.

Kijk voor overige korte cursussen en informatie op www.quintuskampen.nl of neem contact op met de administratie 038  33 71 200.