Forse kritiek op verhuizing gemeentewerf

Gevolgde procedure stelt SP zwaar teleur

De gemeente lapt haar eigen aanbestedingsregels aan de laars, volgens de SP, en schendt daarmee het vertrouwen in het college en de raad. De partij kaartte dit aan tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering. Ofschoon PvdA, GroenLinks en GBK ook kritiek hadden, werd het verhuisvoorstel toch met een tweederde meerderheid aangenomen. Nog dit jaar moet de gemeentewerf verplaatst worden van de Loswal achter Brunnepe naar het Tasveld op industrieterrein Zendijk in IJsselmuiden.

gemeentewerf LoswalVolgens het door wethouder Ekker gesloten akkoord gaat de verplaatsing in twee stappen. De gemeente verkoopt de werf aan ondernemer van Pijkeren en die verkoopt de werf door aan kunststoffenfabrikant Schotte. De gebouwen van Van Pijkeren in IJsselmuiden worden aan de gemeente verkocht maar die panden zijn nog niet bruikbaar als gemeentewerf. De verbouwing daartoe mag Van Pijkeren zelf verzorgen en daarmee worden andere bouwondernemers buiten spel gezet.

SP-raadslid Van Asselt snapt hier niets van en reageert teleurgesteld. ”Iedere aannemer in Kampen moet de kans krijgen om de nieuwe werf te bouwen. Daar hebben we regels voor”. De verantwoordelijk wethouder ziet alleen maar voordelen maar volgens de SP is er sprake van geritsel en bevoordeling van één ondernemer. Daarnaast vindt zij het vreemd dat de raad niet eerder is geïnformeerd, evenmin als de naaste buren op het Tasveld, terwijl het onderhandelingsproces al een jaar loopt.

Ook de PvdA, GroenLinks en het GBK hadden geen goed woord over voor de gang van zaken. Zelfs de collegepartijen deelden grotendeels de kritiek van de oppositie maar hielden de rug niet recht. De SP noemt het een onzorgvuldig proces waarbij in de laatste fase in sneltreinvaart tot het akkoord besloten is. Wethouder Ekker doet alle kritiek op het gesloten akkoord af als een leermoment.

Tasveld

Zie ook:
Gemeentewerf verhuist naar IJsselmuiden
Raadsagenda en –stukken d.d. 25 juni 2015


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*