Kruising Silene–Veldbloempad ‘vraagt om spoedige maatregelen’

Foto: H. Junte - Kampenonline
Foto: H. Junte – Kampenonline

Buurt vraagt om aanpassing gevaarlijk kruispunt

Het CDA, de PVDA en de Christen Unie hebben tijdens de commissievergadering R.O. onder andere vragen gesteld over de veiligheid van de kruising Silene – Veldbloempad. Op de genoemde kruising hebben de laatste tijd diverse ongevallen plaatsgevonden waarbij fietsers het slachtoffer waren.

Het laatste ongeval vond plaats op 8 juni waarbij een fietser werd aangereden omdat een automobiliste de fietser waarschijnlijk over het hoofd zag.

De CDA fractie noemde o.a. de reactie van de buurt waar men vraagt om een aanpassing van dit gevaarlijke kruispunt. Op de vraag van Dhr. De Koning Gans of de portefeuillehouder (weth. Veldhoen) op de hoogte is van de gevaarlijke situatie op het bewuste gedeelte van de Silene was de wethouder duidelijk: “Ja.” Ook vroeg Dhr. de Koning Gans welke stappen gaat de wethouder nemen om de verkeersveiligheid op dit punt te verbeteren. Wethouder Veldhoen: “Ik heb mij inmiddels proberen te verdiepen in de situatie op die plek, die oogt niet erg overzichtelijk. We hebben een twee / drietal scenario’s om mensen er toe te dwingen daar de nodige voorzichtigheid aan te brengen, dat wil ik even ambtelijk voorbereiden. Het ligt in de lijn der verwachting om de oplossing met de wijkvereniging te bespreken.”

DSC_0197Dhr. Klappe (PVDA) melde dat er inmiddels een burgerinitiatief is om de wijk verkeersveiliger te maken en moedigt de wethouder aan snel om de tafel te gaan met de mensen achter dit burgerinitiatief. Wethouder Veldhoen  gaf aan op de hoogte te zijn van het feit dat er iets speelt, “Als men in gesprek wil kan men onmiddellijk met het secretariaat bellen om een afspraak te maken.”

Ook de Christen Unie toonde haar bezorgdheid bij monde van Dhr. van Raalte: “Op welke termijn denkt u dat (de verkeersveiligheid) te kunnen verwezenlijken?” Wethouder Veldhoen: “Wat ons betreft heeft dit haast, ik heb begrepen dat er op de Silene al een paar keer mensen op de motorkap hebben gelegen.. Dit vraagt zeker om spoedige maatregelen!

Ook de verkeersveiligheid van de kruisingen Flevoweg – Korteweg, de Rolklaver en het fietspad onder de Broederpoort werden als mogelijke aandachtspunten genoemd. Dhr. Adema (CDA) opperde de besluitvorming rond de verkeersveiligheid van de genoemde kruisingen versneld te bespreken en niet te wachten tot 2018 zoals te lezen valt in de perspectiefnota 2016 -2019

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*