KTK eerste op de Open Dutch Showcorps Championships

Het Kamper Trompetter Korps bracht hun show The Art Of Flight op een zeer overtuigende manier.

Zaterdag heeft het Kamper Trompetter Korps geschiedenis geschreven tijdens hun deelname aan het Open Dutch Showkorps Championship in Assen. Het korps behaalde de Nationale titel show met een voor dit evenement hoogste score uit de geschiedenis van 1026 punten.

Tijdens het kampioenschap streden ‘s middags 24 showkorpsen in de arena van het ijsstadion De Bonte Weever in Assen om een plaats in de finals te behalen die ’s avonds plaats zou vinden in het centrum van Assen. Tijdens deze voorronde veroverde het KTK met 90.3 punten de eerste plaats en verdiende hiermee een gouden medaille met onderscheiding. Door deze prestatie werd het KTK als eerste geplaatst voor het avondprogramma.

De 7 hoogst geplaatste korpsen van de voorronde bonden ’s avonds de strijd aan met als inzet de titel Open Nederlands Kampioen show.

De show “The Art of Flight” verteld het verhaal van een imposante vogel die tijdens zijn vlucht het gevoel van kracht en vrijheid opwekt. De vlucht roept emotie op die door het korps muzikaal en theatraal uitgebeeld wordt. Deze show werd door de internationaal hoog aangeschreven jury als zeer indrukwekkend bestempeld en bekroond met de nationale titel. Een compliment aan het korps maar zeker ook aan het instructieteam die het korps hebben klaargestoomd voor deze prestatie van formaat.

kamper trompetter korps in Assen
Het KTK kan terugkijken op een zeer historische week waarbij vorig week zaterdag Jong KTK Nationaal Jeugd Kampioen show werd tijdens het NK voor jeugdkorpsen in Vlissingen en nu het KTK hetzelfde huzarenstuk heeft uitgehaald in Assen.

Volgende week zaterdag zal het 3e korps van het KTK, de Music Kidz voor het eerst deelnemen aan het kidsfestival in Stiens. Speciaal hiervoor hebben de jongste telgen van de KTK familie een show ingestudeerd.

Het Kamper Trompetter Korps zal van 9 tot en met 13 juli deelnemen aan het internationale showconcours Quando la banda passo festival in het Italiaanse San felice sul Panaro. Tijdens dit concours zal het KTK de muzikale strijd aanbinden met korpsen uit Europa en Amerika. Tevens zal het KTK optredens verzorgen in de omgeving van Modena en Venetië. Het Kamper Trompetter Korps, een waardig ambassadeur van de Stad Kampen.

Het KTK gisteren op Twitter:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*