dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsKunstgras voor De Venen/De Maten leidt tot vreugde bij CDA

Kunstgras voor De Venen/De Maten leidt tot vreugde bij CDA

-

Sportpark De Venen/De Maten moet nog voor de start van het seizoen 2023-2024 twee extra kunstgrasvelden en een trainingsstrook krijgen. Tijdens de raadsvergadering van donderdag 20 april heeft de gemeenteraad hier groen licht voor gegeven. Hiermee gaat een vurige wens van voetbalverenigingen DOS en KHC, én CDA Kampen in vervulling.

De huidige natuurgrasvelden op Sportpark De Venen/De Maten worden intensief gebruikt voor trainingen en voetbalwedstrijden. Zo intensief zelfs, dat trainingen en wedstrijden nu regelmatig moeten worden afgelast omdat de velden onbespeelbaar zijn. De noodzaak om kunstgrasvelden aan te leggen is door voetbalverenigingen DOS Kampen, KHC Kampen en Sportraad Kampen dan ook verschillende keren benadrukt tijdens inspreekmomenten bij de gemeenteraad.

Donderdag 20 april ging de gemeenteraad akkoord met het aanleggen van twee extra kunstgrasvelden en een trainingsstrook. Daarmee zijn niet alleen de voetbalverenigingen blij; ook de fractie van CDA Kampen ziet haar inzet voor goede sportvoorzieningen beloond worden. Commissielid Martijn Postuma (CDA): “Er wordt al lang over kunstgras gesproken met de voetbalverenigingen. Ook is door het college van burgemeester en wethouders de toezegging gedaan om in 2023 minimaal één kunstgrasveld aan te leggen. Als je dat belooft, moet je dat natuurlijk ook doen.”
Blijdschap bij het CDA

Het CDA is blij dat de gemeenteraad donderdag 20 april ingestemd heeft met het voorstel om direct twee kunstgrasvelden en een trainingsstrook aan te leggen. Met de komst van ongeveer 3200 woningen in het gebied Reevedelta zal het aantal voetballers op het sportpark namelijk alleen maar gaan toenemen.“ Daar anticiperen we op”, zegt raadslid Robertjan de Wilde (CDA). “Met deze extra kunstgrasvelden kan het sportpark intensiever gebruikt worden. En ook besparen we door het in één keer aan te leggen en de zelfredzaamheid van de voetbalverenigingen bijna 500.000 euro.”

Postuma geeft aan dat veel inwoners van de gemeente Kampen plezier halen uit het sporten en bewegen. Daarnaast is sport goed voor de gezondheid en draagt het spelen in teamverband bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden bij de jeugd. “Kortom, voldoende redenen om hier als gemeente een bijdrage aan te willen leveren. Het CDA is dan ook blij dat de nieuwe kunstgrasvelden op sportpark De Venen/De Maten deze zomer aangelegd gaan worden”, aldus Postuma. De verwachting is dat de velden gebruikt kunnen worden bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in augustus.


Onderschrift foto: V.l.n.r.: Raadslid Robertjan de Wilde (CDA) en commissielid Martijn Postuma (CDA).

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen