vrijdag, maart 29, 2024

HomeNieuwsKV Dos Kampen nog altijd puntloos in een moeizame overgangsklasse

KV Dos Kampen nog altijd puntloos in een moeizame overgangsklasse

-

Ook de een na laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie weet KV Dos Kampen/Veltman de punten niet in kampen te houden. Dos begon met een sterke start waarin ze veel strijd en brutaliteit lieten zien. Helaas hield dit geen stand en stond het met rust 6-12 voor SKF.

DOS wist in het begin weinig doelpunten te maken. Ondanks dat DOS moeite had met de verdedigende druk die opgelegd werd door SKF, liet het strijd en brutaliteit zien in de verdediging waardoor het na 10 minuten 2 – 4 stond. Dit resulteerde in een time out aan de kant van SKF door de verdienste van DOS. Echter wist DOS dit niet vol te houden en verslapte het laatste deel van de eerste helft. Beide teams gingen de rust in met 3 – 11 op het scorebord.

In de rust begon DOS met wisselen, Lotte Doorn kwam erin voor Rosalie korteschiel en Jordy Hooisma mocht de plek van Matthijs van den Berg gaan invullen. Dankzij goed opgezette aanvallen kwam dos binnen zeven minuten op een stand van 6 – 12. In de 38e minuut mocht Daan Schinkel zich gaan klaar maken voor zijn debuut in het vlaggenschip. De goed spelende Schinkel zorgde voor aanvallende dreiging waardoor het vak op meerdere fronten gevaarlijk werd. In de tweede helft liet DOS een strijdbare ploeg zien en scoorde 10 doelpunten. Door de goede communicatie en brutaliteit in de verdediging wisten ze SKF op 11 doelpunten te houden. De wedstrijd eindigde in een stand van 13 – 22.

De complimenten mogen naar de ingebrachte wissels die een verdienstelijke wedstrijd hebben gespeeld. Trainer Michaël Jongman: “Fantastisch om te zien dat de ploeg zo strijdbaar blijft. Dat doet me goed. De invallers kwamen met nieuwe aanvallende impulsen. Mede daardoor speelden we een sterke 2e helft.”.

Zaterdag mag de Kamper ploeg afreizen naar Zuidwolde om daar de stijgende lijn voort te zetten tegen ZKC.

Doelpunten: Dennis van Putten 3x, Nouk Petersen 3x, Jordy Hooisma 2x, Laureen Kok 2x, Willemijn Korteschiel 2x, Remko brands 1x.