KV DOS Kampen Veltman verliest onnodig

187

(Ingezonden sport)

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd in en tegen de Hoeve op het programma voor de korfballers van KV Dos Kampen Veltman. Het was er voor de Kampenaren alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten om zodoende niet verder in gevaar te komen. Helaas konden de korfballers uit Kampen de opgebouwde voorsprong na de rust niet vasthouden en werd er uiteindelijk onnodig verloren.

DOS startte slecht, na vijf minuten spelen stond er al 4-0 op het scorebord in het voordeel van de Hoeve. Echter wisten de Kampenaren zich terug te knokken en de achterstand om te buigen, na goed verzorgd spel en mooie scores van o.a. Daniël Lewerissa en Esther Hambergs stond er met de rust 7-9 op het scorebord. Trainer Herman Egberts wisselde in de eerste helft al Josie Vos voor Laureen Kok, Josie debuteerde in het eerste team en speelde een uitstekende wedstrijd.

In de tweede helft leek DOS verder te gaan met scoren. Wesley Doorn maakte en prachtige omdraaibal onder korf waardoor de stand 7-10 werd. DOS leek de wedstrijd volledig in de hand te hebben.
Echter wist Hoeve zich te herpakken, binnen vijf minuten bogen zij de stand om naar 11-11. Na een duur gemiste strafworp van Lewerissa ging de ploeg uit de Hoeve verder met scoren, DOS blokkeerde volledig en was niet bij machte om hier iets tegen over te zetten. Ook de wissels die Egberts nog inbracht gaven niet het resultaat wat werd beoogd en de Hoeve bouwde langzaam de stand uit naar uiteindelijk de eindstand van 18-15.

De Kamper formatie liep teleurgesteld en met een kater van het veld. Met nog drie wedstrijden te spelen zal de ploeg zich moeten herpakken om er toch voor te zorgen dat men in de Overgangsklasse blijft. AVO en Amicitia hijgen DOS in de nek met beide vijf punten.
Volgende week speelt de ploeg tegen ASVD uit Dronten, de opdracht is duidelijk er zal gewonnen moeten worden!

Scores: Daniël Lewerissa 3, Esther Hamberg 3, Matthijs Bastiaan 2, Yvonne ten Hove 2, Wesley Doorn 2, Nikita Brehler 1, Josie Vos 1, Dennis van Putten 1.