Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – Hierden

(Ingezonden door Robert Hamer)

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen knap met 0-1 bij DTS in Ede door een doelpunt van Jurrian Zandbergen. Er werd niet groots gespeeld door de rood-gelen, maar de belangrijke 3 punten gingen mee terug naar Kampen. Doordat directe concurrent SDV Barneveld met 1–1 gelijk speelde tegen Bennekom is GAK nu terug te vinden op de 3e plaats en kan het a.s. zaterdag, in de laatste speelronde van dit seizoen, een periodetitel bemachtigen voor het meespelen om een hoofdklasse ticket. SDVB moet in Nijkerk aantreden tegen koploper NSC, dat samen met Bennekom gaat uitmaken wie er kampioen gaat worden.

Tegenstander komend weekend is het al uitgespeelde Hierden. De ploeg van hoofdtrainer Erwin Brem draait een prima seizoen. Men heeft 34 punten uit 25 wedstrijden weten te behalen en staat hiermee op een 7e plek in de sterke 1e klasse D. Afgelopen zaterdag won hekkensluiter ASV Dronten toch wel verrassend met 1-2 in Hierden en de week ervoor werd er bij KHC met 3-3 gelijk gespeeld.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen zes seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Hierden:

– 13 oktober 2018:
Hierden – Go-Ahead Kampen, 2-3
Arjan Wiegers, Jurrian Zandbergen, Wilbert Wessels (Go-Ahead Kampen) en Brian Klaassen, Dominique Denzel (Hierden)

– 24 maart 2018:
Go-Ahead Kampen – Hierden, 3-0
Wilbert Wessels 2x, Luuc Knul (Go-Ahead Kampen)

– 21 oktober 2017:
Hierden – Go-Ahead Kampen, 4-2
Roy Visscher, Luuc Knul (Go-Ahead Kampen) en Abdelali Akachar 2x, Ewout Mulder, Brian Klaassen (Hierden)

– 1 april 2013:
Hierden – Go-Ahead Kampen, 1-2
Nick Bakker, Kevin Smit (Go-Ahead Kampen) en Stefan Jansen (Hierden)

– 1 september 2012:
Go-Ahead Kampen – Hierden, 0-1
Ugur Ayaz (Hierden)

Overige wedstrijden in de 1e klasse D:

* NSC Nijkerk – SDV Barneveld
* Bennekom – DTS Ede
* KHC – Nunspeet
* Scherpenzeel – De Merino’s
* ASV Dronten – DOS’37
* Enter Vooruit – DZC’68

Speelronde 26 in de 1e klasse D wordt een kraker pur sang. Er zijn nog een hoop wedstrijden met belangen. NSC Nijkerk (59 punten) en Bennekom (58 punten) strijden om het kampioenschap. Als Bennekom minimaal gelijk speelt pakt het in ieder geval de 3e periodetitel en dan zou de periode van NSC Nijkerk worden doorgeschoven naar de nummer 3 op de ranglijst.
Dit wordt Go-Ahead Kampen of SDV Barneveld. De ploeg uit Barneveld staat 1 punt achter op GAK en moet het in Nijkerk opnemen tegen koploper NSC. Een zeer lastige opgave en bij verlies is het sowieso over voor de Barnevelders.
Een laatste doemscenario voor de rood-gelen is als SDVB wint in Nijkerk en als DTS Ede wint bij Bennekom. Dan pakt SDV Barneveld de 3e periodetitel en krijgt de nummer 2 (Bennekom of NSC Nijkerk) de vervangende periode van de kampioen. In dat geval heeft GAK niets. Die kans is mijns inziens nihil, aangezien het schema voor de laagst geklasseerde periodekampioen op papier een stuk makkelijker is dan het schema voor de op één na hoogst geklasseerde periodekampioen uit 1D. DTS Ede zal het waarschijnlijk wel prima vinden zo.

Al met al gaat het een hele spannende zaterdag worden op en langs de velden. Het zou een knappe prestatie zijn als hoofdtrainer Marco Roelofsen, zijn staf en de spelers een nacompetitie ticket voor promotie naar de hoofdklasse weten binnen te slepen. Vorig seizoen speelden we immers nog nacompetitie voor degradatie.

Er is dit seizoen voetballend veel progressie geboekt bij de rood-gelen. Dit is mede dankzij de nieuwe aanwinsten Adi Draganovic, Dennis van der Wal, Timothy Fechter en Wail Doufikar. Deze jongens hebben het niveau in de ploeg omhoog gebracht en laten zien waar ze voor gehaald zijn.
Daarnaast hebben de eigen jongens/talenten (Laurens van Keulen, Bram van Enk, Nick Hendriks, Niek van Enk en Wilbert Wessels) zich prima doorontwikkeld.
Aanvoerder en spits Jurrian Zandbergen is ook nog steeds erg belangrijk voor Go-Ahead Kampen met zijn ervaring en scorend vermogen.
We nemen zaterdag tevens afscheid van Tim Noordman, Nick Bakker, Nick van der Kooi en van staflid Brenda Beens.
We bedanken hen voor hun inzet voor onze club in de afgelopen jaren.

De wedstrijd op ons eigen Sportpark Middenwetering begint niet zoals gebruikelijk om 15.00 uur, maar omdat het de laatste speelronde is om 14.30 uur. Na afloop zal er in de kantine een zanger aanwezig zijn. Er wordt een doelpuntrijke wedstrijd verwacht. De ontknoping van het seizoen 2018-2019 mag u als supporter en voetballiefhebber absoluut niet missen. Tot zaterdag!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*