KVA is maatje te groot voor Wit-Blauw/Green Organics

Afgelopen zaterdag 22 november stond de thuiswedstrijd Wit-Blauw/GreenOrganics 1 tegen KVA 1 uit Amstelveen op het programma. Wit-Blauw had de week ervoor erg goede zaken gedaan tegen De Hoeve en had alle vertrouwen deze stijgende lijn door te zetten tegen opnieuw een kampioenskandidaat in de Overgangsklasse A. De ploeg van trainer Harm-Jan Smit kreeg vooraf de opdracht mee verdedigend een sterke vuist te maken en aanvallend afwisselend in het spel te zijn en individueel kreeg elke speler een uitgebreid spelpatroon van zijn/haar tegenstander mee. De arbitrage was ditmaal in handen van B. Klein die een keurige wedstrijd floot.

In de aanval begonnen ditmaal Krista Fixe, Jordy Last, Marissa Grasdjk en Sander Fixe. In de verdediging stonden Judith Wong, Gert de Vries, Ingrid Bastiaannet en Jelle Visscher. Ondanks erg veel kansen en balbezit in de eerste twee minuten van de wedstrijd lukte het niet om de bal door de korf te krijgen. KVA maakte hier onmiddelijk gebruik van en Wit-Blauw stond binnen acht minuten tegen een achterstand van 0-4 aan te kijken.  Het was Jordy Last die pas in de negende minuut de score voor zijn ploeg opende met een doorloopbal kort daarna gevolgd door opnieuw een afstandsschot van hem. Tot de 15e minuut bleef Wit-Blauw keurig op een marge van twee scores, stand 6-8, en werd een Time-Out aangevraagd door de coach van Wit-Blauw Harm-Jan Smit. Hij gaf de opdracht mee, aanvallend afwisselender te spelen en vertrouwen in het schot, elkaars kunnen te houden en goed gefocust te blijven. Na achttien minuten werd de marge in de stand echter weer groter en was de stand 4-8. Het vak van Jelle Visscher, Gert de Vries, Judith Wong en Ingrid Bastiaannet had veel moeite de juiste aanvallen op te zetten en verspeelden ook menigmaal de bal door passingsfouten. In het andere vak waren het aanvoerster Krista Fixe en Jordy Last die opnieuw voor een acceptabele marge van de stand zorgen door de score op 6-8 te zetten na 20 minuten speeltijd. In de laatste tien minuten van de eerste helft was het KVA die liet zien heerser van de match te zijn en verdedigend maar zeer zeker aanvallend in beide vakken hun zaakjes goed voor elkaar te hebben in tegenstelling tot de ploeg van trainer Harm-Jan Smit uit Kampen. Verdedigend liet Wit-Blauw ook meerdere, grove steken vallen en met een stand van 8-16 kon de kleedkamer opgezocht worden voor de rust.

Wit-Blauw/Green Organics kwam in de tweede helft via een schot van Krista Fixe tot haar eerste score na vijf minuten spelen. KVA liet zien aanvallend over meerdere schijven te beschikken en meerdere topaanvallers te hebben in beide vakken. De ploeg van trainster Marjan Teeuwen uit Amstelveen wordt niet voor niets zo kort aan de start van de competitie al door meerdere verenigingen als kampioenskandidaat bestempeld. Na veertig minuten spelen stond de stand op 10-20. Wit-Blauw speelde aanvallend veel beter dan in de eerste helft en door ook de dames in stelling te brengen pakten die ook hun schoten mee. Na 53 minuten speeltijd wisten Krista Fixe en Gert de Vries de marge terug te brengen naar 8 met een stand van 17-24. Wit-Blauw scoorde in deze tweede helft maar liefst 15 keer terwijl het in de eerste helft maar tot slechts 7 scores kwam. Door het sterk spelende vak van Krista Fixe in de aanval wist de ploeg nog verder in te lopen op KVA en in de laatste minuut was het Krista Fixe die de eindstand op het scorebord zette 22-28. Achteraf gesproken is het dan zeker geen schande van deze goed spelende ploeg te verliezen en wist Wit-Blauw met een marge van 6 doelpunten goed bij te blijven in tegenstelling tot andere competite verenigingen.

Scores; Jordy Last 8x,  Krista Fixe 5x, Marissa Grasdijk 2x, Ingrid Bastiaannet 3x, Gert de Vries 2x , Judith Wong & Jelle Visscher 1x.

Volgende week staat de uitwedstrijd naar Mid-Fryslan in Grou op het programma die om 19.30 uur gespeeld gaat worden. Wit-Blauw zal in deze wedstrijd aanvallend moeten laten zien in beide vakken evenwichtig tot score te kunnen komen. Wit-Blauw staat na drie gespeelde wedstrijden op een gedeelde 5e plek in de competitie in de Overgangsklasse A.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*