Laatste kans: Schrijf mee voor de Frits de Zwerverprijs 2015!

Houd je van geschiedenis? Schrijf je graag? En ben je tussen 14 en 18 jaar? Schrijf dan mee voor de Frits de Zwerverprijs. Je kunt je opstel nog inleveren tot 1 februari!

Affiche FdZ 2015 600Dan sluit de inschrijvingstermijn voor de vijftiende en laatste editie van de opstel/essaywedstrijd die de IJsselacademie samen met het Frits de Zwerverfonds uitschreef. Tot die datum kunnen jongeren van 14 tot en met 18 jaar hun schrijftalent beproeven op de thema’s Persoonsbewijs, Goud of fout, Helden, Kind in oorlogstijd en Onderduiken, besluit met gevolgen. Je moet wel schoolgaan of wonen in het Overijsselse deel van het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht.

Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. Frederik (Frits) Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO). In 2000 is het Frits de Zwerver Fonds opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden.

Voor de beste inzendingen worden drie prijzen beschikbaar gesteld, van € 300, € 200 en € 100. De prijzen worden uitgereikt op 25 april 2014 in het gemeentehuis van Hardenberg. De jury bestaat uit dr. J. Slomp (voorzitter en zoon van Frits de Zwerver), drs. J. Hagedoorn (historicus), J.J. Janssen (wethouder gemeente Hardenberg), W.L. Zijlstra (neerlandicus) en drs. Js. Mooijweer (historicus, Stichting IJsselacademie).

Sluitingsdatum voor de wedstrijd is 1 februari 2015. Je kunt het wedstrijdreglement opvragen bij de IJsselacademie in Zwolle, 038 331 52 35, jvanzeeland@ijsselacademie.nl. Informatie op http://www.ijsselacademie.nl/geschiedenis/frits-de-zwerverprijs/schrijfwedstrijd-2015.html.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*