Video: Laatste vergadering Gemeenteraad Kampen voor verkiezingen in 2014

Foto van auteur

Kampen – Gisteren vond de laatste vergadering van de Gemeenteraad Kampen plaats(in de samenstelling van 2010-2014). Er stoppen heel wat raadsleden met hun werk als raadslid. Wij Spraken daarom na afloop van de vergadering met Kristy van den Berg van de PVDA, Koert Meuleman van de SGP, Johan Boeve van de ChristenUnie en Cort Beckmann van het CDA. Vier van de grote groep raadsleden die hebben aangegeven te willen stoppen.

Ook spraken wij met Wim Rill van GroenLinks. Hij wil graag terugkeren in de Raad maar staat op een mogelijke onverkiesbare plaats. Hij hoopt met voorkeurstemmen terug te keren in de Raad.

Klik hier voor de videoverslag van Rudi Last en Gert Bartelink op Youtube of klik op de player hierboven aan het bericht
Klik hier voor de videoverslag van Rudi Last en Gert Bartelink op Youtube of klik op de player hierboven aan het bericht

De gemeenteraad vormt het algemeen bestuur van de gemeente Kampen. De stemgerechtigde inwoners van Kampen kiezen de gemeenteraadsleden eens in de vier jaar. De gemeenteraad bestaat uit 31 leden en vergadert een keer per maand in de raadzaal van het stadhuis.

De gemeenteraad vergadert normaal gesproken een keer per maand. Meestal gebeurt dit op donderdag. De vergaderingen worden gehouden in het stadhuis en beginnen om 19.30 uur.

De burgemeester is de voorzitter van de gemeenteraad. Dit is in de Gemeentewet geregeld. Omdat hij ook voorzitter is van het college, vervult hij een brugfunctie tussen de raad en het college. Drs. mr. B. Koelewijn is de burgemeester van de gemeente Kampen. Hij vervult die functie sinds 1 oktober 2009.

HartVoorBurkina

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: