woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenVideo: Laatste vergadering Gemeenteraad Kampen voor verkiezingen in 2014

Video: Laatste vergadering Gemeenteraad Kampen voor verkiezingen in 2014

-

Kampen – Gisteren vond de laatste vergadering van de Gemeenteraad Kampen plaats(in de samenstelling van 2010-2014). Er stoppen heel wat raadsleden met hun werk als raadslid. Wij Spraken daarom na afloop van de vergadering met Kristy van den Berg van de PVDA, Koert Meuleman van de SGP, Johan Boeve van de ChristenUnie en Cort Beckmann van het CDA. Vier van de grote groep raadsleden die hebben aangegeven te willen stoppen.

Ook spraken wij met Wim Rill van GroenLinks. Hij wil graag terugkeren in de Raad maar staat op een mogelijke onverkiesbare plaats. Hij hoopt met voorkeurstemmen terug te keren in de Raad.

Klik hier voor de videoverslag van Rudi Last en Gert Bartelink op Youtube of klik op de player hierboven aan het bericht
Klik hier voor de videoverslag van Rudi Last en Gert Bartelink op Youtube of klik op de player hierboven aan het bericht

De gemeenteraad vormt het algemeen bestuur van de gemeente Kampen. De stemgerechtigde inwoners van Kampen kiezen de gemeenteraadsleden eens in de vier jaar. De gemeenteraad bestaat uit 31 leden en vergadert een keer per maand in de raadzaal van het stadhuis.

De gemeenteraad vergadert normaal gesproken een keer per maand. Meestal gebeurt dit op donderdag. De vergaderingen worden gehouden in het stadhuis en beginnen om 19.30 uur.

De burgemeester is de voorzitter van de gemeenteraad. Dit is in de Gemeentewet geregeld. Omdat hij ook voorzitter is van het college, vervult hij een brugfunctie tussen de raad en het college. Drs. mr. B. Koelewijn is de burgemeester van de gemeente Kampen. Hij vervult die functie sinds 1 oktober 2009.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen