Landelijke open kerkendag in Kampen

Foto van auteur

Door Rudi Last

Op tweede pinksterdag, 29 mei 2023, vindt de landelijke Open Kerkendag plaats, waarbij liefhebbers van cultureel erfgoed de kans krijgen om het rijke interieur van de kerken in Kampen te ontdekken. Deze derde editie van de Open Kerkendag belicht de prachtige kunst en erfgoed die schuilgaan achter de imposante stenen façades van onder andere de Onze Lieve Vrouwekerk of Buitenkerk en de Burgwalkerk in Kampen.

Het Nederlandse landschap wordt gekenmerkt door majestueuze torenspitsen en indrukwekkende kerken, maar wat gaat er eigenlijk schuil achter deze architectonische meesterwerken? Achter de muren van deze kerken bevinden zich schatten van kunst en erfgoed die met recht kunnen wedijveren met die van musea. Om dit prachtige erfgoed te ontdekken, is het essentieel om eens binnen te stappen. Daarom nodigen we u uit om deel te nemen aan de Open Kerkendag.

Tijdens deze bijzondere dag krijgt u de gelegenheid om het rijke culturele erfgoed van de kerken in Kampen te bewonderen. Laat u verrassen door eeuwenoude kunstwerken, adembenemende architectuur en de serene sfeer die deze kerken uitstralen. Ervaar de historie en laat u verwonderen door de prachtige details die u in elke hoek van de kerk zult ontdekken.

Naast het bewonderen van al dit moois, worden er in enkele kerken ook diverse activiteiten georganiseerd om de Open Kerkendag nog aantrekkelijker te maken. Zo kunt u deelnemen aan rondleidingen waarbij u meer te weten komt over de geschiedenis van de kerken, genieten van muzikale optredens die de akoestiek van de ruimte benadrukken, en in gesprek gaan met de mensen die zich inzetten voor het behoud van dit culturele erfgoed. Voor het volledige programma verwijzen wij u naar onze website: www.openkerkendag.nl.

Kom op tweede pinksterdag naar de Open Kerkendag en ontdek het verborgen erfgoed van de kerken in Kampen. Laat u betoveren door de pracht en historie die deze kerken te bieden hebben. Het belooft een onvergetelijke dag te worden waarin u een uniek inzicht krijgt in de kunst en cultuur die schuilgaan achter de muren van deze bijzondere gebouwen.

Gerelateerde Berichten

%d bloggers liken dit: