Landelijke protestactie horeca: Grand Café Efes gaat zaterdag 15 januari om 10.00 uur open.

Foto van Foto Tennekes (FB-pagina Grand Café Efes)

Zaterdagochtend om 10.00 uur gaan een groot aantal horecazaken in Nederland open, dit als reactie op de corona- maatregelen die door het kabinet genomen zijn.
Vrijdagavond maakten zij bekend dat de restaurants, cafés, bioscopen, musea en theaters voorlopig nog geen gasten mogen ontvangen.

In Kampen gaat Grand Café Efes zaterdagochtend open, zo kondigen zij aan op hun Facebook pagina.

Yilmaz Iyi, mede-eigenaar van Grand Café Efes in Kampen wil graag participeren in het landelijk protest. “We hebben een verantwoording naar ons personeel en onze gasten. Jarenlang hebben wij gebouwd aan ons mooie café-restaurant en daarmee ook vele gasten voorzien van mooie momenten en herinneringen. Dat willen we graag blijven doen. Ons personeel zet zich enorm in om al onze gasten een fijne tijd bij ons te laten hebben. Dat willen we graag belonen door hun, hun werk, wat zij met passie doen, te laten blijven doen. Daarnaast hebben we ook allemaal een gezin of familie achter ons staan, die ons steunen in ons werk maar, ook afhankelijk zijn van ons werk.”

Door de verlengde maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd, voelt Yilmaz zich terneergeslagen, zoals vele collega’s uit de horeca. “Juist in de horeca kunnen wij een grote controle uitoefenen op het handhaven van de belangrijkste maatregelen: 1,5 meter afstand en een goede hygiëne. De horeca speelt ook een belangrijke rol in het sociale welzijn van de mensen. In de horeca dragen we graag ons steentje bij aan een gezonde maatschappij.”

Zaterdag 15 januari zijn de deuren van Grand Café Efes aan de plantage in Kampen, vanaf 10.00 uur geopend.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*