donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsLauren Minnema 5e van Europa op Europees Kampioenschap BMX

Lauren Minnema 5e van Europa op Europees Kampioenschap BMX

-

Lauren is net terug uit Amerika, waar ze deelnam aan het Wereldkampioenschap BMX. Vrijdag stond ze alweer aan de start van het Europees Kampioenschap in Verona, Italië. Haar deelname werd enthousiast gevolgd door onder andere haar klasgenootjes via de livestream.

Na haar vierde plaats vorig jaar op het Wereldkampioenschap in Schotland, hoopte Lauren dit jaar opnieuw de finale te bereiken. Helaas lukte dat niet, maar ze kreeg een nieuwe kans om haar achtste plaats van vorig jaar op het EK in Verona te verbeteren. Vorig jaar kende ze hier een ongelukkig einde door een val in de finale.

De wedstrijddag in Verona begon met een uitstel van twee uur vanwege hevige regenval. Desondanks lag de baan er goed bij, en Lauren voelde zich zelfverzekerd. Ze presteerde uitstekend tijdens de kwalificatiemanches en de kwartfinale, die ze allemaal wist te winnen. In de halve finale behaalde ze de tweede plaats, wat haar verzekerde van een plek in de finale en daarmee een top 8 positie in Europa.

In de finale had Lauren een mindere start en begon als achtste, maar haar doorzettingsvermogen bracht haar terug naar de vijfde plaats. Ze streed tot het laatste moment en keerde met een prachtige trofee huiswaarts. Lauren heeft wederom laten zien dat ze een talent is om in de gaten te houden in de BMX-wereld.

Lauren Minnema kan trots terugkijken op een succesvol Europees Kampioenschap, waarbij ze ondanks de uitdagingen schitterende prestaties heeft geleverd. Haar inzet en vechtlust beloven veel voor de toekomst.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen