Lauren Minnema Wereld Kampioen BMX

Met de Nederlandse en de Europese titel op zak is de cirkel nu rond met ook de Wereldtitel voor Lauren Minnema bij de challenge Girls 8 years. Na een zenuwslopende finale wist Lauren de Amerikaanse een paar centimeter voor de finishlijn te verslaan.

Lauren keek al weken uit naar deze wedstrijd. “Hopelijk kan ik strijden en aanvallen in de bochten, want dat vind ik erg leuk. In Nederland rij ik bijna altijd vooraan en moet ik de bochten verdedigen. Dat vind ik moeilijker.” Dat strijden in de bochten mocht ze zeker. In de manches en halve finale moest ze knokken en kreeg ze alle overwinningen niet kado.

Als topfavoriet verscheen ze aan de start. Haar doel was al behaald: de finale halen. “Als je in de finale van het WK komt, mag je daarna met een “W” op je stuurbord fietsen.” Zo’n W-bordje maakt wel indruk bij kinderen.
Lauren koos voor startplek 2 in de finale en haar directe concurrente uit Amerika koos plek 1 aan de binnenkant. Met een mindere start was het voor Lauren een pittige race. Als 4e ging ze de eerste bocht in. De Amerikaanse voorop en de Australische naast haar. Als 2e kwam ze er gelukkig uit. Als een haas achter de nummer 1 aan. Lauren ging nog als 2e de laatste bocht in, maar door een betere pomptechniek en trappen tot de finish pakte ze de winst.

In het zonnige Nantes in Frankrijk was een supersnelle BMX-baan speciaal voor het Wereld Kampioenschap aangelegd. Alleen de Fransen hadden er hun nationaal kampioenschap gereden. Voor alle andere rijders was het een compleet nieuwe baan en waren alle kansen open.


 


2 Comments

  1. Helaas moet ik u corrigeren: in deze leeftijdsklasse is geen sprake van een wereldkampioenschap. Ze heeft gewonnen bij de Challenge, een toernooi wat op dezelfde baan in de week vóór het WK verreden wordt. Het is dus geen WK, deelnemers worden niet geselecteerd en/of hoeven zich niet te plaatsen om te mogen deelnemen.

  2. Beste BMXboy.
    Lees even wat beter: Er staat ook in de tekst dat het om de challenge klasse gaat. En deelnemers moeten zeker wel geselecteerd en geplaatst worden. Niet alle deelnemers mogen er zomaar aan deelnemen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*