Lease een kip!

Eet u ook altijd graag een eitje bij het ontbijt? Kinderboerderij Cantecleer maakt dit mogelijk! Daar biedt men u voor € 7,50 per maand een tweetal kippen plus hok van gerecycled hout aan. Deze kunt u in de tuin zetten en zo elke dag genieten van een heerlijk vers gelegd eitje. Daarnaast helpen de kippen u ook van uw tuin- en groenteafval af.

leasekip

Onderzoek heeft uitgewezen dat een enkele kip ongeveer 50 kg tuin- en groenteafval per jaar opeet. Uw twee kippen kunnen samen dus 100 kg tuin- en groenteafval per jaar aan. Het ophalen en verbranden van een restafvalzak met een gewicht van gemiddeld 11 kg kost 1 euro. Twee kippen eten ongeveer 9 van deze zakken per jaar op. Met een simpel rekensommetje komt u erachter dat uw twee kippen u per jaar maar liefst 100 euro besparen.

Kippen zijn goede afvalverwerkers. Steeds meer gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden stappen bij de inzameling van huishoudelijk afval over op het systeem van gedifferentieerde tarifering (diftar). De vuilniszak, de GFT-bak en het containerpark worden steeds duurder. Voor het plantaardig organisch afval dat je aan de kippen voedert, hoef je uiteraard niet te betalen.

Meer informatie op http://www.cantecleer.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*