Leerlingen Ab Weegenaar verzorgen orgelspel

Op Nationale Orgeldag worden beide orgels in de Bovenkerk bespeeld

Op zaterdag 12 september zullen leerlingen van de organist-titularis Ab Weegenaar het oude Hinsz-orgel uit 1743 en het Reil-orgel uit 1999 bespelen. Dit in het kader van de Nationale Orgeldag die dan landelijk wordt gehouden. Bezoekers zijn de hele dag welkom in de Bovenkerk en de entree is gratis.

Orgeldag Kampen 2015De Sint Nicolaas- of Bovenkerk is een indrukwekkend monument en al eeuwen beeldbepalend voor het rivierfront van onze Hanzestad. In deze kerk zijn twee unieke orgels te vinden: het Hinsz-orgel uit 1743 en het Reil-orgel uit 1999. De verrichtingen van de organisten op het hoofdorgel zullen op een scherm te zien zijn.

De Nationale Orgeldag zal ook dit jaar worden afgesloten met een slotconcert. Om 15u00 uur is er een slotconcert waaraan het Bovenkerk Kamerkoor meewerkt. Het geheel staat onder leiding van Ab Weegenaar, terwijl Sander van den Houten het orgel zal bespelen.

Bezoekers kunnen de gehele dag in- en uitlopen (vanaf 9u45 uur), behalve tijdens het slotconcert. Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor een vrijwillige bijdrage..


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*