zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsLeerlingen maken videoclip voor 10e Dag van de Leerplicht

Leerlingen maken videoclip voor 10e Dag van de Leerplicht

-

Er zit muziek in het onderwijs

Speciaal voor de Dag van de Leerplicht, die dit jaar voor de 10e keer plaatsvindt, hebben leerlingen van het praktijkonderwijs uit de regio IJssel-Vecht een videoclip met een rap opgenomen. De videoclip en de rap gaan over leerplicht en het recht op onderwijs. De clip is door de leerlingen gemaakt onder begeleiding van de Fakkelteit van TRAVERS Welzijn en de rappers Rico en Philip. De landelijke Dag van de Leerplicht is dit jaar op donderdag 20 maart. Dit is ook de dag dat de leerlingen hun video via de website van Travers Welzijn aan de wereld presenteren.

musicTijdens de Dag van de Leerplicht staan scholen en gemeenten stil bij het recht op onderwijs. Kinderen hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen, maar nog steeds zijn er jongeren die zonder diploma van school gaan. Tijdens de Dag van de Leerplicht organiseren de deelnemende gemeenten in Nederland activiteiten om de leerplicht breed onder de aandacht te brengen van scholen, ouders en leerlingen. De gemeenten in de regio IJssel-Vecht geven hun eigen invulling aan deze dag. Op de dag van de leerplicht gaan de leerplichtambtenaren naar de PRO-scholen toe om het filmpje te laten zien en flyers uit te delen aan de leerlingen. In de gemeente Kampen wordt het VIA bezocht.

Workshop
De regio heeft dit jaar de leerlingen van het praktijkonderwijs als doelgroep gekozen. Leerlingen van de scholen voor praktijkonderwijs konden een muziek- en rapworkshop onder begeleiding van Travers volgen. Ook het VIA uit Kampen heeft deelgenomen aan de workshop. De workshop werd gegeven door de rappers Rico en Philip. Tijdens de workshop hebben de leerlingen een rap ingestudeerd. Het beeldmateriaal van de in totaal zes workshops is samengevoegd en gemixt. Vervolgens is er een spetterende videoclip van gemaakt die vanaf 20 maart te zien is via www.traverswelzijn.nl/leerplichtrap.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen