Leerplichtambtenaren controleren op luxeverzuim

De herfstvakantie staat voor de deur. De leerplichtambtenaren van de gemeente Kampen gaan op vrijdag 10 oktober weer controleren of er sprake is van luxeverzuim.

Luxeverzuim is een overtreding van de Leerplichtwet wat inhoudt dat een leerling voor en/of na een schoolvakantie niet aanwezig is op school. De terugkerende controles op luxeverzuim zijn bedoeld om deze vorm van schoolverzuim tegen te gaan en ouders ervan te overtuigen er vanaf te zien eerder of langer op vakantie te gaan.

De directies van de scholen hebben ouders al eerder via de nieuwsbrieven van de scholen gewaarschuwd, dat luxeverzuim niet toegestaan is. Eén dag eerder of langer op vakantie kan dus al tot gevolg hebben dat de ouders een proces-verbaal van de leerplichtambtenaar krijgen.

Als deze wetsregel wordt overtreden dan zijn de leerplichtambtenaren vanuit het Openbaar Ministerie verplicht een proces-verbaal tegen de ouders op te maken. Als de schooldirecteuren de ouders verlof verlenen dat in strijd is met de Leerplichtwet, dan zijn zij in overtreding en lopen zij het risico een geldboete te krijgen. Iedereen moet zich aan de Leerplichtwet houden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*