zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsLeerplichtambtenaren controleren weer op luxeverzuim

Leerplichtambtenaren controleren weer op luxeverzuim

-

 

De kerstvakantie staat voor de deur. De leerplichtambtenaren van de gemeente Kampen gaan zowel op vrijdag 20 december als op maandag 6 januari weer controleren of er sprake is van luxeverzuim.

Luxeverzuim is een overtreding van de Leerplichtwet wat inhoudt dat een leerling voor en/of na een schoolvakantie niet aanwezig is op school. De terugkerende controles op luxeverzuim zijn bedoeld om deze vorm van schoolverzuim tegen te gaan en ouders ervan te overtuigen er vanaf te zien eerder of langer op vakantie te gaan.

students-cover6Met een diploma op zak sta je sterker in de maatschappij. Daarom gaan in Nederland in principe alle kinderen naar school. Ze hebben zelfs de plicht om onderwijs te volgen, dit staat in de Leerplichtwet.

Als deze wetsregel wordt overtreden dan zijn de leerplichtambtenaren vanuit het Openbaar Ministerie verplicht een proces-verbaal tegen de ouders op te maken. Als de schooldirecteuren de ouders verlof verlenen wat in strijd is met de Leerplichtwet, dan zijn zij in overtreding en lopen zij het risico een geldboete opgelegd te krijgen. Iedereen moet zich aan de Leerplichtwet houden.

De leerplichtambtenaren zijn verplicht deze overtreding door middel van een proces-verbaal voor te leggen aan het Openbaar ministerie.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen