Lente-editie Hanzetocht Kampen op zaterdag 11 april

hanzetocht-knip2

Dé seizoen wandeling voor elke wandelaar in de IJsseldelta

Zaterdag 11 april vindt de lente-editie van Hanzetocht Kampen plaats, één van de reeks unieke seizoenwandelingen, geschikt voor elke wandelaar. Genieten van de lente, wandelen langs de IJssel, hopelijk met een lekker zonnetje erbij! Na afloop van de wandeling kunnen de deelnemers tegen een kleine vergoeding een leuk Hanzetocht Kampen-aandenken ontvangen voor de eigen verzameling.

“Het aantal deelnemers in januari stemt ons erg positief voor de aankomende lente-editie” aldus het bestuur van Hanzetocht Kampen. “In april hebben we ervoor gekozen om de tweede zaterdag te gebruiken in plaats van de gebruikelijke eerste zaterdag. De reden daarvoor is dat de eerste zaterdag net voor Pasen is en verwacht wordt dat de animo voor deelname daardoor minder is. Wij hopen ook dat de bomen op 11 april weer in blad staan en het weer ons positief gestemd is. Op naar een mooie lente-editie!”.

De routes
Ook deze editie is er keuze uit een lange route van 18 km en een kortere route van 8 km. Tijdens de 18 km route kun je de prachtige natuur zien langs de uiterwaarden van de IJssel tussen de Hanzesteden Zwolle en Kampen. De 8 km laat je het mooie Kampen van dichtbij ontdekken. Je komt langs diverse facetten van de IJssel, de oude stadswijk Brunnepe, via de buitenwijken van Kampen kom je dichtbij de N50 om daarna af te buiken weer terug naar de stad.

Inschrijven
Iedere wandelliefhebber en nordic walker kan aan deze wandeling deelnemen, lidmaatschap van een wandelsportorganisatie is niet noodzakelijk. Honden zijn ook toegestaan, mits aangelijnd. Inschrijven kan nu al door gegevens via het inschrijfformulier in te vullen op www.hanzetochtkampen.nl. Door de inschrijving is men verzekerd van een startplek.

Start(tijden), inschrijfgeld & data 2015
De start is bij Restaurant de Vier Jaargetijden, IJsselkade 59, Kampen. De starttijden voor de 18 km zijn tussen 9.00-11.00 uur en voor de 8 km tussen 10.00-14.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 p.p. Leden van een wandelsportorganisatie krijgen één euro reductie. Gezinnen (4-7 personen onder wie minimaal 1 kind en 1 volwassene): € 10,00, leden € 7,50.

De organisatie van de Hanzetocht heeft de routes met pijlen bewegwijzerd; parkeren kan gratis bij het NS Station Kampen/IJsselmuiden. De Hanzetocht wordt gelopen onder auspiciën van de Oostelijke Wandelsport Bond. Goedgekeurd OWB 2015-1140.

De vastgestelde data voor de overige Hanzetochten Kampen in 2015 zijn 4 juli en 3 oktober. Meer informatie is te vinden op www.hanzetochtkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*