Lente, tijd voor de koeiendans!

Erf1 koeiendans
Foto: Erf1

“Als de lente komt dan stuur ik jou…” Het begin van het lied ‘Tulpen uit Amsterdam’ van Willem Emmink, maar eigenlijk zou het moeten zijn want.. “Zodra de lente begint is het weer tijd voor de koeiendans!”

Nederlandse (biologische) koeienboeren laten hun hun koeien weer de wei in na een lange winter op stal. Dit is elk jaar weer een prachtig gezicht; rennend, springend en dansend van blijheid gaan de koeien de eerste grassprietjes tegemoet. Elk voorjaar belooft zonnige, warme uren en nieuw leven. Wie wordt daar niet blij van? Ook op de boerderij ruiken de koeien het voorjaar. Na de stal voelen de koeien dat de vrijheid van een verse groene wei voor de staldeur staat te trappelen. Dat wordt een feest voor de koeien. Een koe in de wei maakt gekke sprongen. Frisse lucht, vers gras onder je hoeven en meer ruimte rondom dan je gewend was. Dan gaan zelfs sommige koeien uit hun dak.

Maak het mee!
Ook bij Erf-1 op de Mandjeswaard (Mandjeswaard 6) is het ieder jaar weer feest als de dames weer naar buiten mogen. Bij Erf-1 worden op ambachtelijk wijze zuivelproducten geproduceerd en kan men het verhaal achter de producten beleven. Er kan een kijkje genomen worden in de stal en ook kunt u zien hoe zuivelproducten gemaakt worden. U bent dus van harte welkom om aanstaande zaterdag om 12:00u de koeiendans mee te maken en u te laten voorlichten over de prachtige producten.