Leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers!

mantelzorg2

Vrijdag 29 april wordt er voor jonge mantelzorgers weer een leuke middag en avond georganiseerd.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren tussen de 6 en 18 jaar die thuis een zorgtaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan jongeren met een broer/zus die autistisch is of een ernstige spierziekte, maar ook jongeren met een vader of moeder die ziek is. Jonge mantelzorgers zijn sterke mensen. Ze kunnen heel veel aan en lopen niet te koop met hun problemen. Toch wordt het ook hen wel eens te veel. Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Kampen brengt hen samen. Herkenning van elkaars situatie kan al veel opluchting brengen.

Deze keer gaan we met de jonge groep (6 – 12 jaar) een moodboard maken, pannenkoeken eten en meedoen met de kinderbingo. Met de oudere groep (12 – 18 jaar) gaan we bij sportschool Argendos een workshop Kick & Fun doen en daarna een drankje doen in jeugdhonk the Take.

Mocht je een jonge mantelzorger zijn of een jonge mantelzorger kennen, dan kun je contact opnemen met Linda van den Berg, Consulent Jonge Mantelzorgers bij Stichting Welzijn in Kampen. Telefoonnummer (bellen of appen) 06-39331374 en mail l.vandenberg@welzijnkampen.nl.